avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara.Am 17 ani si 4 luni si vreau sa plec de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara.Am 17 ani si 4 luni si vreau sa plec de acasa! Aș avea o întrebare,daca se ...

Bună seara.Am 17 ani si 4 luni! Aș avea o întrebare,daca se poate. Eu sunt luată in plasament de catre bunica maternă, insa nu avem o relatie deloc plăcută, sunt certuri mereu,se comporta foarte urat cu mine. Desi protecția copilului știe situația nu au facut nimic in legatura cu acest lucru,aceștia stiu foarte bine ca eu nu vreau sa stau aici din cauza problemelor pe cafe le am cu bunica. Eu as vrea sa plec de acasă la iubitul meu cu care sunt împreună de un 1 și 4 luni,adică de la varsta 16 ani,ne înțelegem foarte bine și el își dorește foarte mult sa locuim împreună,mai ales ca și părinții lui sunt de acord și as vrea sa știu dacă exista posibilitatea ca bunica sa vina cu protecția și sa ma ia înapoi acasă sau dacă iubitul meu va păți ceva atâta timp cât eu voi sta la el și va fi cu voia mea? Va rog sa ma ajutați cu niște sfaturi! Mulțumesc frumos!
Am și mers la psiholog,am zis ca poate dacă merg ceva se poate rezolva,dar problema nu este la mine,ci este la ea. La școală nici nu am de gând sa renunț,am planuri mari pe care vreau sa le si realizez. Iubitul meu a fost mereu lângă mine și niciodată nu s-a pus problema sa nu îmi urmez cursurile.
Dar cu protecția și vara trecută am fost și chiar a fost implicat și dirigintele meu care știe toată povestea și nu au vrut sa facă nimic. Mi au spus ca dacă nu vreau sa stau la bunica materna singurul mod de a pleca este sa îmi facă dosar și sa ma ducă la centru. De apropate 4 ani de când sunt la ea în plasament protecția nu a venit niciodată sa vadă cum suntem și în ce relație ne găsesc.
Ba chiar mai mult acum seara îmi oa telefonul și mi-l da abea atunci când merg la liceu,în rest îmi confisca telefonul. Acum ceva timp i-am trimis și un mesaj in care ii povesteam ce mi se intampla,pe langa am trimis si o inregistrare in care dovedeam cum se comporta cu mine si cum ma jigneste doamnei de la protecție care se ocupa de cazul meu și al fraților mei și nici nu a vrut sa îmi răspundă chiar dacă aceasta a văzut mesajul. Pur și simplu nu vor să facă nimic în aceasta privință.
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
Inseamna ca doamna aceea nu-si merita serviciul... dar asta este alta poveste...

Fratii tai ce varste au?
Locuiesti in comuna, oras...?
Exista asociatii in zona ce va pot ajuta pe tine si fratii tai sau ar avea loc la bunicii din partea tatalui?

Frații sunt mai mici,au vârstă de 12 și 10 ani
Stam la oraș. Și avem doar protecția copilului din oraș de la noi,dar nici acesta nu fac nimic,mai ales ca bunica se cunoaste cu ele și asta se poate considera avantaj pentru ea.Cel mai rău este că bunica în afara cu alte persoane nu se comporta cum se comporta cu noi acasă.

Ionut.ion a scris:

Inseamna ca doamna aceea nu-si merita serviciul... dar asta este alta poveste...

Fratii tai ce varste au?
Locuiesti in comuna, oras...?
Exista asociatii in zona ce va pot ajuta pe tine si fratii tai sau ar avea loc la bunicii din partea tatalui?

andreea.eu.05, utilizator
Inteleg, de aceea nu fac ceva, ca o cunosc pe bunica...
Cu fratii tai se comporta bine?
La scoala ce note ai? Absente ai?

Ai putea suna tu la DGASPC X ( x fiind judetul unde locuiesti, daca nu este un oras mare) sau la telefonul copilului, il gasesti pe net si povesti prin ce treci acasa, ce masuri nu intreprind doamnele ce ar trebui sa va apere, ca ati putea merge toti 3 la bunicii din partea tatalui care v-ar putea intretine, ca peste putin timp devi majora* si o sa-i poti ajuta si tu pe fratii tai, ca nu vrei sa te desparti de ei, ca nu vrei sa renunti la scoala dar in stresul de acasa nu poti invata cum trebuie... si vezi ce spun si cei de acolo.

Dar mai asteapta si un alt sfat aici, mai ales dupa ce inteleg toata povestea ( ca de aceea te am intrebat atatea, pentru a vedea toata imaginea si a primi un raspuns cat mai corect) sau discuta asta si cu dirigintele, profesorii ce te inteleg si vezi ce spun si dumnealor...

Tu "scapi" in vreo 8 luni dar trebuie sa-i ajuti si pe fratii tai, sa nu treaca si ei prin asta, daca se comporta urat si cu ei.
Ionut.ion, utilizator
Da fratii se comporta bine,ba chiar fratele de 12 ani de câteva ori am cam primit și bătaie de la bunica. Cu școala nu am primele note ft bune,de la 8 în sus și absente nu am.
Eu ma gândeam sa aștept astea 8 luni dat este destul de greu,mai ales ca ea amenință foarte mult ai sunt adresata verbal.

- Apasă pe butonul Răspunde, te rog, nu mai cita inutil -
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Plecare de acasă la 14 ani. pot fi consecințe legale dacă părinții sunt de acord? ContSters450186 ContSters450186 buna am 14 ani si vreau sa stiu daca pot pleca de acasa la iubitul meu cu acordul parintilor se poate sa se intample ceva cu mine sau cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)
Sunt minora si vreau sa fug de acasa Andreea florea Andreea florea Buna.. sunt minora in varsta de 14 ani.. vreau sa ma mut la iubitul meu .. dar parintii mei nu sunt de acord.. ce se intampla daca fug de acasa? Gen daca ... (vezi toată discuția)