avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna ziua! Doresc să intru in posesia certificatului ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna ziua! Doresc să intru in posesia certificatului fiscal ...

Buna ziua! Doresc să.intru in posesia certificatului fiscal emis de către Dgitl sector 4, însă aceștia refuza să-l elibereze întrucât îmi.solicita dovada încheierii unui contract cu firma de salubrizare cu care primăria sector 4 colaboreaza, precum și dovada achitării la zi a taxei de salubrizare conform HCl 50/12.04.2021 a consiliului local sect 4. Eu am domiciliul legal în sector 4, dar nu locuiesc în fapt la adresa, deci nici nu beneficiez de aceste servicii si nu fac parte din asociația de proprietari de la domiciliu. In aceasta HCl se menționează că "taxa speciala de salubrizare este datorata și se plătește de către: persoanele fizice care locuiesc într-un imobil/ apartament și au calitatea de proprietar, chiriaș sau utilizator al imobilului/apartamentului si care refuza încheierea contractului de salubrizare cu operatorul de servicii publice de salubrizare sau utilizatorii la care contractul a fost denunțat unilateral de către operatorul serviciului conform clauzelor contractuale ". Sau că "titular si plătitor al taxei speciale este proprietarul imobilului/apartamentului, chiriașul titular al contractului de inchiriere, iar în cazul decesului proprietarilor, utilizatorul imobilului." În HCl se menționează si cum sunt identificați cei care nu au încheiat un contract cu operatorul de salubrizare. În HCl nu se explică termenul de "utilizator al imobilului" și eu apreciez că nu sunt un utilizator, daca nu locuiesc acolo în fapt. Și cred că acest aspect se poate verifica.
Are rost cumva sa ii mai confrunt sau mă.supun si intru in posesia acestui contract cu firma de salubritate si plătesc taxa solicitată? Mulțumesc! Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: daniflor , utilizator 17:17, 5 Februarie 2024
Nu are calitate de proprietar. Are cartea de identitate la adresa respectiva dar nu domiciliaza acolo. Nu e o situatie singulara cand ai nevoie de certificat fiscal dar nu ptr imobil ci pentru situatia personala
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Da, nu am menționat. Nu sunt proprietarul imobilului, doar am domiciliul legal pe sector 4, cel din buletin.
Buna ziua,

Revin doar pentru a va spune că mi-au trimis certificatul fiscal și fără să plătesc taxa respectiva sau fara să închei vreun contract cu firma de salubrizare. Așa cum mi-ați recomandat, am.solicitat in scris audienta la directorul instituției, dar fara a primi un răspuns scris sau verbal cu privire la o eventuală programare (deci nu ne-am întâlnit niciodata).
Probabil, ceea ce i-a determinat să-mi trimită certificatul fiscal este faptul că am făcut sesizări in scris către mai multe instituții, unde am cerut să mă sprijine in vederea eliberării acestui document.

Mulțumesc pentru sprijin !
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
ButAlina, utilizator
Buna ziua . Am un SRL in apartamentul pe care il am in proprietate pe persoana fizica.Acest SRL are doar sediu social aici nu si punct de lucru.Deasemenea este pe zero de 5 ani.Vreau sa vind un auto vechi de pe firma iar Taxe si Impozite sect 4 refuza sa mi elibereze certificat fiscal pt auto firma daca nu fac pe firma contract de salubritate. Mentionez ca nu am nici ca persoana nici ca firma datorii la taxe si impozite s4 .Deasemenea am contract de salubritate platit la zi ca si proprietar al apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract utilitati condominiu - amenzi de la politia locala ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Legea 99/2014 prin care sa modificat si completat Legea 101/2006 la art 30 a introdus un alineat nou ,,(2^3) Constituie contraventie si se ... (vezi toată discuția)
Contract salubrizare valcat valcat Buna ziua.Am deschis de o luna de zile un cabinet de relaxare si cosmetica,si pentru a obtine autorizatia de functionare imi cere un contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Taxa de habitat la sectorul 2 prettydaniola prettydaniola Aceasta postare se adreseaza in special profesionistilor legii care locuiesc in sectorul 2 si care sunt in tema cu acest subiect. Art. 1270 din Noul Cod ... (vezi toată discuția)