Buna ziua,
Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul pentru ca modelul cel nou este mult mai mic decat ce am in prezent. Mi s-a spus ca cel nou nu se potriveste si ca nu se poate schimba. Apometrul meu actual este mai mare, voluminos, iar cel nou este mic si vine cu un racord mai scurt. Mentionez ca nu am facut nicio modificare la instalatia apometrului, asa am achizitionat apartamentul in urma cu 3 ani. Ca urmare a faptului ca nu am schimbat apometrul mi se pune in fiecare luna cate 7 mc de apa rece in plus fata de ce consum. Numai mie, Restul vecinilor au schimbat toti apometrele cu cele cu citire la distanta. Este legal sa mi se puna apa in plus in fiecare luna sau este un abuz?
Mentionez ca sunt pro schimbat apometrul si asta le-am comunicat si celor de la asociatie.
"Mentionez ca sunt pro schimbat apometrul " a scris cel care a pus intrebarea.
Fostul proprietar a facut un lucru ilegal mai precis a modificat instalatia comuna de furnizare a apei.
Adica prin marirea sectiunii unei tevi a privat de presiune si debit restul proprietarilor.Adica restul au avut un debit mai mic si o presiune mai mica cand el dadea drumul la apa. Poate insesizabila problema cu debitul si presiunea daca exista o presiune si debit suficient.
Dar acest lucruse va intoarce impotriva dv (noul proprietar) daca ati ajunge la un proces cu asociatia.
Acum ca dv sunteti de acord e normal sa readuceti instalatia la starea initiala prin costuri proprii pentru a vi se putea monta apometrul cu citire radio.
Asociatia are un apometru general si probabil a stabilit ca cei care nu au schimbat sa imparteasca in mod egal diferenta intre apometru general si suma apometrelor lor (cele cu citire radio).
Nu poate decide ca sa puna un consum fix intrucat ei singuri ar aduna diferente .
Modificati instalatia ca apoi sa se poata monta contorul si sa vina sa il schimbe si ati rezolvat problema.
.
latka
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa nu exageram, scrie cu totul altceva, se referea la cadranul apometrului si la distanta intre capete :
"Apometrul meu actual este mai mare, voluminos, iar cel nou este mic si vine cu un racord mai scurt.".
Sectiunea se raporteaza la diametru (aria sectiunii circulare = 0,785 x D XD) .care e pentru apometre rezidentiale de DN15 (15 mm diametru interior). Deci nu a facut nici o ilegalitate, nu priveaza de presiune pe nimeni. Presiunea generala nu scade atit de drastic cu sectiunea, ci cu inaltimea la care e pompata apa.