avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se stabileste pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se stabileste pensia alimentara

As dori sa stiu daca pensia alimentara pentru un copil se stabileste procentual si daca da, la ce anume se aplica procentul . As dori sa stiu acelasi lucru cu privire la pensia de studii pentru copilul student care nu are venituri proprii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:32, 26 Ianuarie 2010
Si eu cred ca situatia ar trebui intai discutata-si cred cu mai multe sanse de intelegere-intre copilul major si tatal platitor al obligatiei de intretinere pe perioada studiilor.
In orice caz, titularul actiunii intr-o astfel de situatie este copilul major,care va figura ca reclamant.
Cuantumul de platit este de pana la 1/4 din veiturile tatalui parat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platà pensie alimentarà retroactivà doina136 doina136 Prietena mea a divorţat acum 20 de ani. Copilul care a rezultat în urma acelei căsătorii a primit pensie alimentară de la tată timp de 3 luni de zile, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil major Pepiofi Pepiofi Stimate Domn (Doamna) , am o intrebare privind pensia de intretinere copil major. Am divortat de 7 ani , fostul meu sot nu a platit nici o data pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters425153 ContSters425153 Buna ziua, am un copil in intretinere ,cu varsta de 22 ani,dupa divort,care este student la facultatea de medicina si casatorit ,tinerii casatoriti dorind sa ... (vezi toată discuția)