avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

buna ziua am si eu o nelamaurire in ceea ce priveste un act emis de o anumita judecatorie.
S.I. a decedat in urma lui au ramas copii acestuia toti majori, casatoriti in numar de sase.
2 dintre baiettii lui S.i. au murit inaintea acestuia SH si SP.
sotia unuia dintre baieti SS a murit si ea ulterior decesului lui SI. cei 2 au o fata SL
la succesiune s-au prezentat dupa cum urmeaza toti fratii plus sotia celui decedat SH si fata celui decedat SL.
insa in acte de succesiune nu apare SL ci sotia unuia dintre frati in viata profitand de confuzia de nume intructa pe cele 2-a le cheama SS
Noi am depistat dupa domicilu lui SS ca este sotia unuia dintre frati si nu fata fratelui decadat.
ce este de facut?
de asemene pe un titlu de proprietate lipseste fata decedatului si apara sotia unuia dintre frati....ce este de facut?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: elilov3 , utilizator 11:21, 16 Martie 2010
referitor la sotia lui sh nici eu nu inteleg de ce a venti ca din cate am inteles eu de pe net din ce am citit nu face parte din clasa I de mostenitori
buna ziua!
ca sh sa vina ca mostenitoare legala la succesiunea lui SI, ar fi trebuit ca sh sa fi decedat dupa tatal sau.
sa fie vorba de o retransmitere a succesiunii.
fata celuilalt frate decedat inainte de decesul lui SI. a carei mama a decedat dupa decesul lui SI. ce se intampla cu ea ? apare sau nu in acte ce e de facut in cazul ei refertor la mostenire?
:)
eu nu am vazut vreun act sa imi dau cu parerea cine apare in acte, in ce calitate apare in acte.
da fiica respectiva prin reprezentarea tatalui ei decedat ar fi trebuit sa vina la mostenirea bunicului.
nu stiu daca am precizat dar2 dintre sotiile fratilor le cheama la fel SS
SS sotia lui SP ambii decedati sotul ianintea lui SI , ia sotia ulterior acestuia
si SS care este sotia unuia ditre fratii in viata si cea care apare in acete ca mostenitoare a lui SI eu nu inteleg cuma a putut ea sa apra pe act cu ce drept....intradevar voi cere o completare pentru a vedea ce calitate are , fiica, sotie...multumesc ca m-ati invatat
si pe mine m-au inebunit ss-urile ca de cateva zile de cand mi-a zis soacra am facut scheme si le-am mai descalcit cat de cat

Alte discuții în legătură

Atacarea in justitie a titlului de proprietate asupra terenurilor Valeriano Valeriano Buna ziua. Soacra mea are certificat de mostenitor obtinut de la mama ei. In acesta este scris ca mama soacrei mele lasa mostenire acesteia din urma toate ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare fara titlu de proprietate kjetil kjetil Buna ziua.as dori si eu niste informatii deci sotul meu are 4frati cu acelasi tata.Soacra mea avind o casatorie anterioara a mai avut o fica cu primul sot care ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila definitiva si irevocabila blod blod Am obtinut in anul 2008 o hotarare definitiva si irevocabila pe o suprafata de 8 ha padure dupa proba cu martori, eu fiind singurul mostenitor care am cerut ... (vezi toată discuția)