avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... DREPT RETUR 14 ZILE
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

DREPT RETUR 14 ZILE

Buna ziua, se poate sa ma ajutati cu o informatie de specialitate in situatia urmatoare?
Am cumparat o saltea de pe un site, pe care am desigilat-o cand am primit-o si apoi am decis sa o returnez, deoarece prezenta un miros chimic, foarte neplacut si intens. Am anuntat magazinul prin email in aproximativ o ora de cand am receptionat coletul, insa in politica de retur a acestuia scrie ca nu accepta returnarea produselor desigilate. Am pastrat ambalajul, pe care l-am prins cu scotch in zona unde facusem taietura pentru a scoate salteaua.

Am tot vazut pe internet mai multe articole in care se prezinta urmatorul caz din instanta:

[ link extern ]

As dori sa stiu daca au fost facute modificari in lege si daca se aplica si la noi, in Romania, dreptul de retur pentru saltele desigilate.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POMPILLIA , utilizator 11:05, 27 Aprilie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, așa e. Am pățit cu un capac de WC pe care l-am cumpărat online. La montare am văzut că nu se potrivește și l-am pus înapoi în cutie, după care am cerut retur ca să cumpăr unul mai mare. Mi-au spus că intră la această categorie de articole care nu se pot returna pentru că sunt de igienă intimă. Până la urmă cumva au acceptat dar foarte greu, după ce i-am convins că nu a fost folosit pentru că nu se potrivea la dimensiune și am comandat altul tot de la ei, dar mi-ai spus că e pierderea lor pentru că trebuie casat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur comert online bplac bplac Buna ziua, Am cumparat o saltea de la un magazin on-line, si am constatat ca este prea tare. Am dreptul sa cer schimbarea ei sau returnarea ... (vezi toată discuția)
Se poate returna un produs cumpărat din magazin dupa 24 de ore? stelian_1981 stelian_1981 Buna !Am cumpărat o saltea medicala in valoare de 400 Ron pentru o bunicuta care are vârsta de 93 de ani imobilizată la pat dar nu este buna pt dansa că ... (vezi toată discuția)
Retur produse achizitionate online Asthazar Asthazar Buna ziua. Am achizitionat un telefon mobil, o carcasa de protectie si o folie de protectie specifice telefonului. Dintr-o eroare, am fost nevoit sa comand ... (vezi toată discuția)