avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Fostul proprietar al apartamentului pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Fostul proprietar al apartamentului pe care l-am ...

Bună ziua,

Fostul proprietar al apartamentului pe care l-am cumpărat a realizat o structura pe terasa blocului-tip acoperiș.
In momentul tranzacției imobiliare aceasta structura nu a fost trecuta în contractul de vânzare cumpărare.
Acum sunt infiltration și asociația de proprietari nu dorește sa se implice în remedierea problemei pentru ca structura respectiva ar fi în sarcina mea.
Menționez ca nu știu dacă structura respectiva are autorizație de construcție, cert e ca e construita cu minim 5ani înainte sa cumpăr eu apartamentul.

Ce obligații am eu în aceasta situație?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:14, 6 Mai 2023
infiltratiile sunt la mine în balcon, dar sunt cauzate de starea precara a acelei structuri care e construita deasupra pe un sfert din suprafața blocului.
suprafață ce nu e proprietatea mea, nu face parte din condominiu?

eu stau la ultimul etaj, prin terasa m-am referit la acoperiș tip terasa pentru care consider ca am aceleasindreptuei și răspunderi ca și ceilalți locatari.

nu e nevoie sa îmi zugrăvească mie în apartament, am nevoie sa se repare structura respectiva.

ynocentta a scris:

Finnd vorba despre interventie individuala la partea privata balcon,asociatia de proprietari nu are responsabilitatea sa intervina
Fiind interventie in proprietatea dv va revine obligatia sa asigurati starea tehnica ,respectiv sa executati remedierea problemelor,eventual realizarea de izolatie

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2023
maximo2013, utilizator
Ați cumpărat un apartament cu probleme."Structura" nu e parte comună,e o construcție ilegală adăugată doar peste un sfert din acoperișul tip terasă al blocului(doar deasupra apartamentului dumneavoastră).Aduceți terasa blocului la forma inițială apoi puteți cere asociației să facă reparații.
Asociația nu repara construcții ilegale adaugate pe terasa blocului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-au raspuns corect cei 2 utilizatori.
Nu e a dv dar ati cumparat apartamentul de la proprietarul vechi in cunostinta de cauza. era treaba dv sa verificati starea.
Daca fostul isi punea un geam desupra pe post de acoperis sa vada stelele noaptea si il cumparati trebuia sa va repare asociatia cand apareau infiltratii?
Eliminati structura respectiva si readuceti la starea initiala si in felul asta va reparati si problema cu infiltratiile.
Pe viitor peste multi ani evident ca probabil vor repara tot daca reveniti la normal.
Structura nu este a dvs., este amplasata pe partile comune. Asociatia avea obligatia sa nu permita amplasarea structurii.
(adica cum? vine unul si face o casa pe bloc, apoi vinovat este cel care cumpara apartamentul de mai jos. este aberant)
Asociatia trebuie sa indeparteze structura, sa repare terasa si sa se indrepte pecuniar impotriva fostului proprietar.
Solicitati asociatiei sa faca demersurile. Apoi, sesizati primaria. Ulterior (daca nu se rezolva) formulati actiune in instanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament ... RaduB123 RaduB123 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament aflat la etajul 8 intr-un bloc de 10 etaje. Ultimele 2 etaje sunt etaje retrase si au ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din balcon sorellina sorellina Buna ziua, Am o intrebare: Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc format din P+5. Apartamentul meu are o terasa foarte mare descoperita. Datorita ninsorilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ... Laura Șerban Laura Șerban Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost ... (vezi toată discuția)