avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducte spalatorie bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducte spalatorie bloc ...

Vreau sa achizitionez spalatoria de la mine din bloc si ma intreb ce solutii am pentru canalizare/apa,spalatoria nu are asa ceva iar vecinii nu sunt de acord sa le sparg peretii,exista solutia sa ies cu conductele pe acoperis pana la coloana sa sparg acoperisul in 2 locuri si sa am de toate,mai ramane problema caldurii si apei calde/reci,legal ce demersuri,daca exista asa ceva as putea demara pentru a face asa ceva ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2006
roman83, utilizator
Cel mai recent răspuns: roman83 , utilizator 11:01, 6 Octombrie 2006
Multumesc de raspuns ;) nu te-am injurat nici macar in gand,am ezitat sa scriu aici si cum o sa intru in posesia ei,scrie exact aici si am vorbit cu multi proprietari de asa zise uscatorii in care se locuieste topicul il gasiti la: www.avocatnet.ro/content/for...

Toata stima si multumesc de raspuns =D>
Nu injuram... nici macar nu multumim inca pt. ca mai intai ne informam din materialele de studiu pe care ni le-ai propus. Abia dupa aceea alegem una din cele doua variante ;)

In primul rand, Legea 61 din 1990 NU EXISTA... Exista un Decret - Lege nr. 61 din 1990 dar nu are aplicabilitate in cazul de fata... :-/

Mai caut si revin cu un raspuns clar si (sper eu) complet.

...

Am cautat... Am gasit Legea 550 / 2002... Si nici ea nu are legatura cu subiectul discutat :-/

Ambele legi fac referire la vanzarea imobilelor din proprietatea statului. Mai mult decat faptul ca nu sunt aplicabile imobilelor care fac obiectul proprietatii private, tind sa cred ca in curand vor cadea in desuetitudine.

Mai caut...
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2006
bortosc, utilizator
L. 114 / 1996 - Legea locuintei
O.G. 85 / 2001 privind asociatiile de proprietari

Niciunul dintre cele doua acte normative nu vorbeste (sau cel putin eu nu am gasit niciunde) despre instrainarea spatiilor comune. Teoretic, nu vad de ce nu s-ar aplica prevederile dreptului comun...

Concluzia?

catiledi, nu-ti multumim, dar nici nu te injuram pt. ca ne-ai dat ocazia sa ne exersam putin neuronii ;)
lui themis ii recunoastem meritul de a fi scris solutia la problema =D>
iar lui roman83 ii uram succes

P.S. Daca sunt doritori, pot posta procedura detaliata a cumpararii uscatoriei, incepand de la contractul care trebuie incheiat, continuand cu actiunea care trebuie formulata, petitele, expertiza etc. (cam toata treaba pe care ar face-o un avocat pentru un onorariu frumusel).

P.P.S. Prefer varianta judiciara pentru ca este mult mai ieftina decat cea notariala, mult mai simpla si, cel mai important, este REALIZABILA.
Stima domnule bortosc ridicam palaria,o sa consult un avocat ( daca e pe forum vre-un av din timisoara interesat,sa ma contacteze),o sa imi notez pe o hartie tot ce trebuie facut si o sa pun aici pasii ce trebuie urmati.
Multa lume ar trebui sa stie mai putine despre cat mai multe,in schimb lumea invata mai multe despre cat mai putine,cum zicea si Einstein:memoria este limitata,in schimb imaginatia nu are limite =D>,sa nu deviem de la discutie #-o
O sa public pasii,dupa ce o sa ii urmez ;)
Danke !
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2006
roman83, utilizator
Pai poate ti-o iau inainte si public eu pasii si cu ajutorul lor poate obtii vreo reducere de pret de la avocat :P

Sunt chestiuni care intereseaza pe mai multa lume si oricum nu prea am somn in seara asta ;)

Am sa pun mesajele la sectiunea "Probleme de drept civil"

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o lege - impartire cheltuieli comune bloc fara asociatie de proprietari MARIA7 MARIA7 Vreau sa-mi repar acoperisul, nu exista asociatie de proprietari de care sa apartin, iar vecini de pe scara nu vor sa plateasca. I-mi poate spune cineva ce ... (vezi toată discuția)
Decizii fara asociatie de proprietari dicris dicris Ziua buna, Caut o solutie la urmatoarea problema: in vila in care locuiesc exista 5 proprietari si evident curtea si spatiile comune (pod, spalatorie, ... (vezi toată discuția)
De achitat pierderi de apa din subsol diana45 diana45 Cine este responsabil si cine trebuie sa plateasca daca o teava se sparge la subsolul blocului si pierderea se descopera tarziu? Tin sa preciez ca nu avem ... (vezi toată discuția)