avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am o pereche de gemeni care unul din ei la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am o pereche de gemeni care unul din ei la varsta ...

Buna ziua, am o pereche de gemeni care unul din ei la varsta de 2 ani a primit incadrare in handicap pana la 3 ani. Acum la 3 ani nu i sa mai prelungit incadrarea, in consecinta am depus dosarul de indemnizatie de insertie pt amandoi pentru ca nu am beneficiat de ea. Sa refuzat dosarul pe motiv ca nu sa prelungit incadrarea in handicap si ca nu exista cum sa ia stimulent de insertie de la 3 la 4 ani.
Cel mai recent răspuns: Nutz21 , utilizator 16:37, 14 Mai 2023
Atat timp cat nu stim ce acte a depus sotia dvs sau ce conditii a indeplinit, nu avem cum sa va raspundem...


Cornel Vasile a scris:

Atat timp cat nu stim ce acte a depus sotia dvs sau ce conditii a indeplinit, nu avem cum sa va raspundem...

Deci sa reluam, inainte cu o luna sa implineasca 2 ani gemenii am fost cu amandoi la evaluare de incadrare in handicap deoarece asa ni sa recomandat de catre neurolog si psiholog. Unul din ei a primit incadrare pentru un an si a primit in continuare indemnizatia de 1250 si alocatia dubla, iar celalalt fratior doar alocatia normala. In febrarie anul acetsa am fost pt reevaluare si nu a mai primit prelungire, drept urmare sotia sa reintors la munca, Am mers pe ideea ca va primi macar pt cel care a fost incadrat in handicap stimulent de insertie pana la 4 ani, si am dus la primarie cererea tip pentru insertie, dovada ca sa intors la munca, certificate nastere copil etc. Actele obisnuite, iar raspunsul a fost ca nu poate primi ca nu i sa mai prelungit incadrarea in handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avem o pereche de gemeni care de curand au implinit ... Nutz21 Nutz21 Buna ziua, Avem o pereche de gemeni care de curand au implinit 2 anisori. Unul din ei are ceva probleme de sanatate mai mari decat fratiorul lui, drept pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil picu_2004 picu_2004 buna ziua, sotia mea a nascut pe data de 29.01.2014 , a optat pt concediul de un an de zile (concediu de creste copil )incepand cu 01.01.2015 a inceput munca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie pentru copil incadrat in grad de handicap usor ancaelename ancaelename Buna ziua! Stimulentul de insertie se acorda pana la 4 ani ( copil incadrat in grad de handicap) daca acesta are certificat de incadrare valabil pana la 4 ... (vezi toată discuția)