avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anulare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anulare preaviz

Prietena mea in data de 06.01.2010 a primit preaviz cu 20 zile de la angajator cu art. 65/1 din Codul Muncii. Nu am inteles de ce cu 20 de zile pentru ca in CIM scrie 20 dar in fine. A lucrat pana in data de 20.01.2010 si avea 7 zile concediu care a petrecut in preaviz. Ultima zi de lucratoare trebuia sa fie 25.01.2010. Pana aici totul a fost OK.
In data de 26.01.2010 a primit un telefon sa prezinta la firma pentru ca sa anulat preavizul si ca firma vrea sa ajute si a oferit un alt post. Postul respectiv nu are nici o legatura profesia pe care are prietena mea. In acest caz ce se intimpla pentru ca prietena mea a inceput sa-si pregateasca actelele pentru somaj. Este oblibat sa acceata postul respectiv? si cum a fost anulat preavizul in data de 26.01.2010 daca in data de 25.01.2010 a trecut previzul?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: pityu79 , utilizator 11:07, 27 Ianuarie 2010
Preavizul este de 20 de zile lucratoare ... prin urmare, revocarea instiintarii de preaviz s-a emis in perioada preavizului.
Atunci ce poate sa faca angajatorul daca angajatul nu accepta postul oferit?
Poate sa dispuna concedierea ....
Rezolvarea: Pana la urma a fost anulat preavizul si a fost rugat sa prezinta la locul de munca pt ca pana la urma nu sa desfiintat postul. Nu au avut documentul cu care au putut sa dovedeasca ca postul a fost desfiintat...

Merci pt ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare contract de muncă Silvia-Gabriela Silvia-Gabriela Bună seara! Vă rog să mă ajutați cu o informație legata de încheierea Contractului ontractului de muncă în condițiile în care am primit o ... (vezi toată discuția)
Plecare in somaj dupa venirea din concediu maternal gabrriel_08 gabrriel_08 as dori sa stiu in ce conditii o pers. poate pleca direct in somaj (in caz ca permite contributiile ).dupa ce i se termina concediul maternal de 2 ani. sa ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim, somaj jewel81 jewel81 In firma noastra seful a anuntat un angajat ca din cauza lipsei de proiecte , va trebui sa isi caute altceva de lucru si ca mai are vreo 20 zile. Reactia ... (vezi toată discuția)