avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiectiuni expertiza formulate eronat
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiectiuni expertiza formulate eronat

Buna ziua! Sunt parte intr-un proces civil in care ma reprezint singur in materia granituire. Instanta a cerut o expertiza topografica, care s-a efectuat, iar paratul a depus obiectiuni. Obiectiunile sunt formulate eronat, mai exact contesta aspecte care nu sunt cuprinse in expertiza, iar instanta nu a observat acest lucru, si in consecinta a curs cererii paratului de a efectua contra-expertiza. M-ar interesa, daca in conditiile prezente, obiectiunile formulate au vre-o valoare? sau se poate solicita respingerea lor.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nrobert13 , utilizator 16:32, 22 Noiembrie 2023
Expertul parte se poate solicita de partile in dosar, la desemnarea de catre organul judiciar a expertului care efectueaza expertiza. Expertul parte (daca este aprobat de organul judiciar) este platit separat de partea care l-a solicitat, participa la expertiza (convocat de expertul desemnat), nu apara interesele partii care l-a solicitat, ci respecta legea. Acesta are la dispozitie dosarul cauzei, se refera la aceleasi acte normative, participa la expertiza si isi expune documentat, in raport separat, punctul de vedere, daca nu este de acord cu concluziile raportului de expertiza.
tot nu inteleg cu ce mar ajuta un expert parte in problema mea care este incuviintarea unei contra-expertize pe baza unei obiectiuni eronate....
Cum obiectiunile de care amintiti au fost aprobate de catre organul judiciar, cel mai probabil, acestea nu au fost formulate eronat asa cum le considerati dvs.
Un expert parte nu mai puteti solicita in faza de contraexpertiza. Puteti contacta un expert tehnic judiciar (acesta fara a fi aprobat de organul judiciar) care cu documentele in fata si contracost, va poate sfatui in particular cum sa formulati obiectiuni.
am inteles, multumesc!
Buna ziua,

s-a efectuat si contraexpertiza care a avut rezultat diferit fata de expertiza. Ma intreb, oare care expertiza are valoare mai mare in acest caz, avand in vedere ca sunt 2 cu rezultate diferite. Se ignora pur si simplu prima expertiza si se considera doar a 2-a? sau cum se procedeaza in asemenea cazuri?

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza tehnica judiciara rokyng rokyng Ce posibilitati de aparare as putea sa adopt pentru faptul ca Contraexpertiza tehnica a unui imobil este cu 250 % mai mare ca si expertiza ? (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)