avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare cota parte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare cota parte mostenire

Buna ziua. Am urmatoarea problema: detin o cota parte de mostenire de pe urma parintilor si as vrea sa o cedez(donez) unuia (sau tuturor celorlalti) mostenitori . Acest lucru se poate face la orice notariat din tara sau doar unde se afla mostenirea ? Este necesara prezenta celui / celor carora le donez cota mea de mostenire ? Este necesar acordul lor ? Multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:45, 29 Mai 2023
Scuze, dar nu inteleg ce legatura are impozitul pe mostenire cu ceea ce am expus eu..! La ce deranj va referiti ? Am intrebat daca pot face donatie oriunde, ptr.ca nu sunt in localitate cu ceilalti mostenitori (risipiti in tara si peste granita...), in plus, sunt in varsta si cu probleme de mobilitate....Multumesc, oricum, de atentie si de deranjul de a-mi da un raspuns !
1. Cu ocazia dezbaterii ati avut posibilitatea atunci sa renunțați la moștenire.
2. Nu puteți sa dați ceva cuiva, cu forța. Sa ii băgați pe gat. Trebuie sa fie de acord sa primească.
3. Legile nu sunt proaste. Sunt pentru oameni hotărâti, care știu ce vor și care nu se joaca de-a "vreau, nu mai vreau moștenirea".
4. Puteți face o procura la orice notariat din localitatea unde sunteți și sa împuterniciți pe cineva din localitatea unde se afla cei cărora vreți sa le dati, sa doneze în locul dvs.
Trebuie sa împuterniciți alta persoana. Nu pe cel căruia vreți sa ii donați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. cum procedez ... Monica R Monica R Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu indrumari. Cum procedez pentru a deveni unic proprietar al imobilului si terenului aferent, mostenire dupa parinti, ... (vezi toată discuția)
Am moștenit de la părinți un teren.suntem patru moștenitori.am ... gabi dobrescu gabi dobrescu Am moștenit de la părinți un teren.Suntem patru moștenitori.Am făcut succesiunea și și ni s - a atribuit cota parte din teren, acesta rămânând in ... (vezi toată discuția)
Transfer mostenire Neil21 Neil21 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o explicatie, un sfat. Dar mai intai sa va expun pe scurt despre ce este vorba: Patru frati, in urma ... (vezi toată discuția)