avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate functie

Buna ziua.
Conducerea primariei obliga toti angajatii( fie functionari fie contractuali) sa faca de servici la poarta prin rotatie in zilele de sambata si duminica!
Este legal acest lucru?
Sa fi disponibil in ceea ce presupune atributiile postului ca atare...nu sa fi omul orchestra!
In Romania se practica cu succes exploatarea omului de catre om si abuzul de putere..se pare ca unii aplauda cu putere chestia asta!Oare ce de? Pentru ca au beneficii si le convine?Pentru ca buzunarul lor este plin?

winter_wind a scris:

Ce legatura are una cu alta? sporul de dispozitiv, nu inseamna ca trebuie sa fii om-orchestra in cadrul unei institutii. :)

...serios?! dar ce inseamna....sa fii disponibil atunci cand e nevoie?

Serios. :) Sporul de dispozitiv se acorda in principal, pentru a fi la dispozitia institutiei, permanent, atunci cand situatia o impune, nu ca sa faci 18 meserii, diferite. Dvs. ati putea fi si referent cls. III, si consilier juridic, daca beneficiati de sporul de dispozitiv? Sau...ati putea fi si consilier juridic si muncitor la salubrizare, daca beneficiati de sporul de dispozitiv? etc,etc,etc.... :)
domnule mihaicalinescu, daca respectiva persoana lucreaza intr-o primarie...eu asa am inteles...si este obligata sa faca serviciul de permanenta in weekend...eu asa am inteles...pt ca se face serviciul asta in unele institutii pt a prelua problemele cetatenilor si in zilele de repaus saptamanal....eu asa stiu...si, daca mai primeste si sporul de dispozitiv pt asta...eu asa stiu ca unii il primesc....CARE E NEREGULA?
exista o HG pt reducerea birocratiei sau ceva in genul asta prin care institutiile tb sa asigure serviciul de relatii cu cetatenii si dupa programul de lucru al institutiei. cum o hotarare este data in executarea unei legi, ce e nelegal?

Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
winter_wind, utilizator
Neregula e ca, relatiile cu publicul, se asigura de catre persoanele desemnate in acest sens, din cadrul compartimentului pentru relatii cu publicul. in afara de asta, relatiile cu publicul nu se fac din postura de paznic/portar/detectiv/sofer, ci in incaperi special amenajate in acest sens. Neregula e ca un referent in cadrul compartimentului de asistenta sociala, sa zicem , nu are nici calificarea, si nici nu e treaba sa sa pazeasca imobilul, dotat cu spray lacrimogen, baston, sapca pe cap, etc. Mai doriti, sau ne oprim aici? :)
Neregula e ca, relatiile cu publicul, se asigura de catre persoanele desemnate in acest sens, din cadrul compartimentului pentru relatii cu publicul.

nu poti sa suprasoliciti cei 1-2 functionari care desfasoara activitati ce vizeaza relatia cu publicul...in plus, orice functionar care e incadrat pe o functie publica trebuie sa detina anumite cunostinte, sa cunoasca specificul adtiei....sa aiba anumite aptitudini...si mai ales sa cunoasca treburile dintr-o primarie...deci, poate sa ofere o solutie cetateanului, sa-i inregistreze cererea sau sa-l indrume catre institutia competenta...unde e cazul.

in afara de asta, relatiile cu publicul nu se fac din postura de paznic/portar/detectiv/sofer, ci in incaperi special amenajate in acest sens.

de regula, aceste spatii amenajate unde se desfasoara relatiile cu publicul sunt amplasate la intrarea in primarie, nu la etaj....daca ziceti poarta, o fi poarta.

Neregula e ca un referent in cadrul compartimentului de asistenta sociala, sa zicem , nu are nici calificarea, si nici nu e treaba sa sa pazeasca imobilul, dotat cu spray lacrimogen, baston, sapca pe cap, etc.

cu asta sunt de acord...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
winter_wind, utilizator

Alte discuții în legătură

Functionar public - arhivar tandrei1 tandrei1 Buna ziua. unt functionar public - referent, in cadrul unei institutii publice , compartimentul contabilitate si azi am primit decizie de numire si ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru cu publicul in primarie Justitiarul711 Justitiarul711 Hotărârea nr. 1487/2005 pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea ... (vezi toată discuția)
Transformare post contractual Erdey Klara Erdey Klara Sunt directorul unei institutii publice. La institutie am avut 4 soferi, personal contractual, din care 3 au terminat anul trecut liceul si pentru ca numarul ... (vezi toată discuția)