avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate functie

Buna ziua.
Conducerea primariei obliga toti angajatii( fie functionari fie contractuali) sa faca de servici la poarta prin rotatie in zilele de sambata si duminica!
Este legal acest lucru?
legea nr. 544/2001
"ART. 8
(3) Informaţiile de interes public solicitate verbal se comunică în cadrul unui program minim stabilit de conducerea autorităţii sau instituţiei publice, care va fi afişat la sediul acesteia şi care se va desfăşura în mod obligatoriu în timpul funcţionării instituţiei, incluzând şi o zi pe săptămână, după programul de funcţionare.
(4) Activităţile de registratură privind petiţiile nu se pot include în acest program şi se desfăşoară separat."
Deci, fara grija... nu vor fi suprasolicitati acei "1-2 functionari", si in afara de asta, daca nu fac fata la asa mare stres, se pot reprofila... sa zicem, tinichigii, sau ospatari... :)
In alta ordine de idei, spre exemplu, spatiul destinat consultarii informatiilor de interes public, este la etaj in institutia unde lucru io :)
Pe de alta parte, pentru activitatea de registratura, este personal angajat, registrul de intrare-iesire nu poate sa fie plimbat de la unul la altul, care sa inscrie in el tot felul...
Cred ca sunteti de acord cu mine, ca intr-o institutie care se respecta, fiecare trebuie sa-si stie meseria, nu sa le stie pe toate, si de fapt nimic, sa respecte ordinea de drept si sa nu-si bage nasul in treburi care nu tin de competenta lor.
Nu in ultimul rand, initiatorul topicului intreba daca este legal ca angajatii unei institutii, sa faca serviciu de paza. :)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
Multumesc pentru sustinere!
Pentru a-l lamurii pe d-nul foarte ofesant (winter_wind:(() am sa detaliez putin. Ca exemplu: eu sunt inspector ITL ,nu ca-mi pica trena, insa ideea in unitatea noastra nu este de a "presta" pentru public ci de a face paza (de a inlocuii portarul) am specificat foarte clar dar e greu de inteles pt dansul se pare! Acesta este lucrul care ma deranjeaza si asta in conditiile in care pur si simplu s-a afisat un grafic la poarta fara a fi instiintati prin vreun act sau macar verbal. Probabil d-nul cu pricina este un focos practician al abuzurilor asupra angajatilor!
de fapt "domunul" este o doamna, dar nu asta e important... important e ca ne-am cam indepartat de la topic, si de la intrebarea de baza " e legal sa fim pusi la munca silnica, si fara a avea calificarea necesara, sau nu?" parerea mea este ca nu. :)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
winter_wind a scris:
orice functionar care e incadrat pe o functie publica trebuie sa detina anumite cunostinte, sa cunoasca specificul adtiei....sa aiba anumite aptitudini...si mai ales sa cunoasca treburile dintr-o primarie...deci, poate sa ofere o solutie cetateanului, sa-i inregistreze cererea sau sa-l indrume catre institutia competenta...unde e cazul.

Nu, o institutie publica nu este Gara de Nord iar functionarii publici nu lucreaza la ghiseele de informatii ale acesteia.
Fiecare functionar public are atributii clare, stabilite prin fisa postului. Nu trebuie sa copiem societatea romaneasca in care toti se pricep la drept, la fotbal si la politica. Iar unii dintre functionari incearca sa se indeparteze de diletantismul altora.
Asa as fi scris si io, dar am preferat s-o iau pe cai mai ocolite... :)

Alte discuții în legătură

Functionar public - arhivar tandrei1 tandrei1 Buna ziua. unt functionar public - referent, in cadrul unei institutii publice , compartimentul contabilitate si azi am primit decizie de numire si ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru cu publicul in primarie Justitiarul711 Justitiarul711 Hotărârea nr. 1487/2005 pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea ... (vezi toată discuția)
Transformare post contractual Erdey Klara Erdey Klara Sunt directorul unei institutii publice. La institutie am avut 4 soferi, personal contractual, din care 3 au terminat anul trecut liceul si pentru ca numarul ... (vezi toată discuția)