avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Ieri am verificat pompa de apa in bloc am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Ieri am verificat pompa de apa in bloc am mărit puțin ...

Buna ziua
Ieri am verificat pompa de apa in bloc am mărit puțin presiunea apei 4.7 bar.Vecinii de la mansarda se plângeau că nu au apa că presiune.
Astăzi dimineața a mai dat jos din presiune la 4 bari.
Menționez maximum se poate ridica dacă dorești până la 6 bar.
Tot dimineața un vecin scrie că ia explodat o țeavă la el în bucătărie și va da factura la asociație pentru achitarea instalatorului.
Întrebarea mea este ce trebuie sa fac și cum să mă comport corect cu vecinul?
Poate nu este blocul problema .
Pai nu aveti voie sa decideti asa ceva, ca administratorul sa faca treaba comitetului executiv. Si nu firma de administratie raspunde, ci o persoana autorizata (instalator autorizat, inginer mecanic, etc) ce poate decide care a fost cauza tehnica. Daca la dvs. firma de administratie va poate furniza un astfel de serviciu, al unei persoane autorizate, da, se poate apela.

Dar pentru viitor va trebui sa aveti un soi de regulament, vizavi de cine, in ce conditii si pina la ce valoare maxima poate regla acea presiune.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
latka, utilizator
Initial este necesar de analizat daca dv detineti raport juridic,document profesional care sa va confere dreptul de a executa modificari asupra componenetelor instalatiei parte comuna condominiu
Daca dv ati intervenit asupra presiunii sunteti autor principal ca ati asigurat o presiune mai mare decat o suporta calitatea instalatiei parte comuna
Degeaba pompa asigura 6 bari daca instalatia nu suporta 4 bari
Da aceasta reglare este la cererea locatarilor.

Locatarii doar au cerut,dv ati intervenit concret fizic asupra pompei...daca dv detineti calificarea necesara cunosteati ca nu toate cererile locatarilor pot fi materializate sau suportate de infrastructura condominiului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul tarife apa rece si apa calda - intretinere gabi.b gabi.b Am sunat la furnizorul de apa si mi s-a comunicat ca metrul cub de apa rece este 2,8 lei si apa de canal 1,2 lei. Cum se calculeaza apa facturata locatarilor ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care sa se refere la asa ceva? cerul cerul Cand se efectuaeaza o reparatie la coloanele de apa comune din bloc exista niste dispozitii legale? Se poate inlocui teava de metal cu orice(pexal etc)?Se ... (vezi toată discuția)
Coloana separata de apa rece. acord proprietari silviu1975 silviu1975 Buna ziua. Situatia este: - etajul 4 si 5 nu au presiune la apa rece - proprietarii celor 2 apartamente (de pe o coloana de bloc) dorect sa traga o coloana ... (vezi toată discuția)