avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, presedintele Asociatei de proprietari si-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, presedintele Asociatei de proprietari si-a dat demisia ...

Buna ziua,
presedintele Asociatei de proprietari si-a dat demisia acum o luna impreuna cu unul dintre cei doi membrii ai comitetului executiv.

Saptamana aceasta a decis sa se intoarca la functia de presedinte al asociatiei si a convocat o adunare extraordinara in care a fost reales.

In aceasta perioada mai multi proprietari care nu eram membri ai Asociatiei de proprietari am depus cerere de inscriere in asociatie pentru a debloca situati creata dar la adunare ni s-a raspuns ca nu a avut cine sa inregistreze aceste cereri intrucat nu mai exista presedinte iar comitetul executiv s-a autodizolvat prin ramanerea unui singur membru din cei doi.

Astfel nu am avut posibilitatea sa votam sau sa fim alesi.

Este normal acest lucru??

De asemenea la vot , desi erau prezenti fizic doar 10 membri ai asociatiei presedintele a fost ales cu 13 sau 14 voturi intrucat unii membrii aveau impurtenicire de la alti proprietari , astfel ca au votat de 2 sau 3 ori prin aceiasi persoana.
Este corect acest lucru ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
Stelus22, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 05:08, 6 Iulie 2023
Sa o reclamati la primarie.
Da trebuie cerere tip in formatul din capul ei.
De ce nu ati intrebat-o dar ce este act de proprietate?
Doar contractul de vanzare cumparare ca asa stiti dv?
Luati-o incet incet cu cereri in care sa va detalueze si sq dea raspunsuri dastea aiurite si cu ele faceti reclamatie la primarie .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Steluss22

In week-end am gasit in cutia de scrisori cererea mea la cere era atasat un bilet in care scria ca cererea nu poate fi aprobata deoarece trebuia utilizata o cerere tip, cu antetul asociatiei si alte informatii..........

Legea 196/2018 nu face vorbire despre o cerere tip, ci despre o cerere ( atât la art. 2 lit. o cît și la art. 17 alin. 7 ) , iar
dacă asociația vrea să folosească un formular tipizat o poate face în privința actului adițional care în principiu se semnează după depunerea cererii de înscriere în asociație și care într-adevăr trebuie să conțină datele solicitate de asociație, dar care se regăsesc și în certificatul de moștenitor cu excepția numărului de Carte Funciară care potrivit art. 17 alin. 3 lit. c nu este obligatoriu în situația în care apartamentul nu este înscris.

În privința suprafeței utile și a cotei părți indivize puteți să dați eficiență art. 17 alin. 3 lit. f :
declarațiile pe propria răspundere ale proprietarilor privind informațiile referitoare la suprafețele utile și construite în situația în care acestea diferă de cele înscrise în actele de proprietate asupra locuințelor sau a spațiilor cu altă destinație.

În fine, ca să nu mai lungiți lucrurile completați formularul tip pe care îl pretinde asociația ( îl cunosc și l-am utilizat și eu în asociație ) iar în privința certificatului de moștenitor, acesta este o dovadă a calității de proprietar pe care președintele asociației de proprietari nu îl poate nesocoti, pentru că drepul civil romănesc îl recunoaște ca făcând dovada dreptului de proprietate potrivit NCc la care face trimitere legea 196/2018 prin art. 4 alin. 4 :

Art. 1133 NCc
Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.

După ce ați completat formularul agreat de asociație ( un exemplar cu număr de înregistrare rămâne le dvs ) aduceți-i la cunoștință dnei președinte că potrivit art. 17 alin. 8 coroborat cu art. 21 alin. 3 din legea 196/2018, are obligația depunerii acestora ( am înțeles că sunteți mai mulți proprietari ) la judecătoria în a cărei rază teritorială se află condominiul pentru a fi înscrise în registrul Asociațiilor de Proprietari ținut de grefa judecătoriei.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Giugiuk18 Giugiuk18 Buna ziua. Din noua lege 196/2018, nu reusesc sa imi dau seama daca se vorbeste de 2 tipuri de adunari generale. Una a proprietarilor, unde s-ar alege ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)