Steluss22
In week-end am gasit in cutia de scrisori cererea mea la cere era atasat un bilet in care scria ca cererea nu poate fi aprobata deoarece trebuia utilizata o cerere tip, cu antetul asociatiei si alte informatii..........
Legea 196/2018 nu face vorbire despre o cerere tip, ci despre o cerere ( atât la art. 2 lit. o cît și la art. 17 alin. 7 ) , iar
dacă asociația vrea să folosească un formular tipizat o poate face în privința actului adițional care în principiu se semnează după depunerea cererii de înscriere în asociație și care într-adevăr trebuie să conțină datele solicitate de asociație, dar care se regăsesc și în certificatul de moștenitor cu excepția numărului de Carte Funciară care potrivit art. 17 alin. 3 lit. c nu este obligatoriu în situația în care apartamentul nu este înscris.
În privința suprafeței utile și a cotei părți indivize puteți să dați eficiență art. 17 alin. 3 lit. f :
declarațiile pe propria răspundere ale proprietarilor privind informațiile referitoare la suprafețele utile și construite în situația în care acestea diferă de cele înscrise în actele de proprietate asupra locuințelor sau a spațiilor cu altă destinație.
În fine, ca să nu mai lungiți lucrurile completați formularul tip pe care îl pretinde asociația ( îl cunosc și l-am utilizat și eu în asociație ) iar în privința certificatului de moștenitor, acesta este o dovadă a calității de proprietar pe care președintele asociației de proprietari nu îl poate nesocoti, pentru că drepul civil romănesc îl recunoaște ca făcând dovada dreptului de proprietate potrivit NCc la care face trimitere legea 196/2018 prin art. 4 alin. 4 :
Art. 1133 NCc
Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.
După ce ați completat formularul agreat de asociație ( un exemplar cu număr de înregistrare rămâne le dvs ) aduceți-i la cunoștință dnei președinte că potrivit art. 17 alin. 8 coroborat cu art. 21 alin. 3 din legea 196/2018, are obligația depunerii acestora ( am înțeles că sunteți mai mulți proprietari ) la judecătoria în a cărei rază teritorială se află condominiul pentru a fi înscrise în registrul Asociațiilor de Proprietari ținut de grefa judecătoriei.