avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua! Dacă tatăl meu a făcut o criza de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua! Dacă tatăl meu a făcut o criza de epilepsie în ...

Bună ziua! Dacă tatăl meu a făcut o criza de epilepsie în timpul programului , iar la câteva zile a decedat se considera accident de muncă? Am uitat sa menționez , în acea criza el a căzut și s a lovit la cap intrând în moarte cerebrala .
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
Flrsofia, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:46, 1 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cunosc un caz similar. Evenimentul a fost cercetat de ITM si in urma rezultatului autopsiei precum ca moartea a fosat violenta si s-a datorat traumatismului cranian, a fost stabilit caracterul de "accident de munca mortal".
Conform concluziilor Raportului de Expertiza Medico-Legala-Necropsie intocmit de IML s-a stabilit ca intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si deces a existat o legatura de cauzalitate directa neconditionata,
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
inspectorSSM, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema este ca nu munca în sine a cauzat moartea tatălui dvs, ci criza de epilepsie, ceea ce nu poate atrage răspunderea angajatorului și nu se poate cataloga drept accident de munca. Citiți legea. V-a expus-o un coleg foarte clar. Dacă avea asa probleme mari cu epilepsia, nu trebuia sa mai muncească pentru a se proteja. Totuși. Dvs vreți sa obțineți niște despăgubiri de la un angajator care nu are practic nicio vina. Politia este obligata sa întocmească dosar penal in rem la orice moarte violenta, pentru ca nu are de unde sa știe de la bun început care a fost cauza morții. Când se va constata se va clasa.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
Mirrella P., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vreau sa obțin nimic. Doar am întrebat pentru ca atât cei de la spital cat și colegii lui mi-au lăsat un gust amar . Pornind de la faptul ca nu anunță familia ca el este la spital , pana la faptul ca cei de la spital ne au spus ca ocupa un pat degeaba la 39 de ani ai lui , uși închise în nas , fals în acte la internări precum ca a fost luat de la domiciliu când el nici nu avea domiciliul în București și multe altele. Este o poveste lunga . Și dacă ar fi vinovați da , sa plătească, ca eu la 20 de ani am rămas fără tata și sa plătească pentru ca au ascuns anumite lucruri . În plus noi familia nu știam ca are epilepsie și probabil nici el , altfel ne ar fi spus.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Mirrella P.
Pe ce va bazati ca respectiva criza nu poate atrage raspunderea angajatorului, chiar daca evenimentul produs va fi sau nu va fi declarat AM ? Ati vazut raportul IML si PV de cercetare al ITM ? Stiti daca angajatorul avea cunostinta de boala angajatului sau si a luat toate masurile care se impun (de expl. nu avea voie sa lucreze singur, nesupravegheat ?!), cunoasteti conditiile de munca ale persoanei decedate, ati vazut recomandarile medicale ale medicului specialist de medicina muncii facute angajatorului, in cazul respectivului angajat, etc.
Colegul inspector ssm tocmai ce a postat ca stie un caz similar care a fost declarat AM.
Eu zic ca legea-i clara, mai pun odata textul postat de dl. Popa:
g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces;
Conform legii pare ca este AM. Daca angajatorul are vreo raspundere se va stabili in urma cercetarii.

Alte discuții în legătură

Accident de munca Jonathan23 Jonathan23 Am și eu o întrebare. După jumătate de luna de la semnarea contractului am avut un accident de munca ( mi-am tăiat un deget ). Voi beneficia de concediu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , daca in unitate un salariat sufera un accident vascular ... MariaTocileanu MariaTocileanu Buna ziua , daca in unitate un salariat sufera un accident vascular in timpul programului de lucru este considerat accident de munca? Se comunica la ITM?Va ... (vezi toată discuția)
Ce este de făcut? Vssav Vssav Bună ziua. Am avut un accident la locul de munca, angajat fiind cu contract de 6 luni. A trebuit sa ma opereze la brat pt ca mi am tăiat mușchi. A doua zi ... (vezi toată discuția)