avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-am dat demisia din mapn dupa ce am indeplinit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-am dat demisia din mapn dupa ce am indeplinit aproape 3 ani ...

Mi-am dat demisia din mapn dupa ce am indeplinit aproape 3 ani din cei 8 de contract. Dupa mai bine de jumatate de an de la demisie sunt informat ca mi s-a calculat suma ce o datorez mapn in urma nefinalizarii contractului. Ma prezint la unitate si platesc integral suma pe care primesc chitanta. O saptamana sau doua mai tarziu sunt contactat si mi se transmite ca s-a gresit calculul si suma este mai mult decat dubla.
Are vre-o valoare juridica faptul ca am chitanta in ideea de a nu platii noua suma ceruta? Se poate considera ca sunt achitat de paguba? Nu trebuie sa isi asume greseala cel care a calculat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liviu.1 , utilizator 22:43, 10 Iulie 2023

Cornel Vasile a scris:

V-au transmis vreo decizie de imputare cu noua suma?

Ei spera sa merc pe cale amiabila si sa platesc de de buna voie. O instanta a hotarat ca un comandant de unitate nu poate sa dispuna o decizie de imputare intrucat nu are competente. Asa ca o decizie a mapn nu are valoare juridica.
Ca sa raspund la intrebare, nu, nu am primit inca nimic.
Eu am platit prima suma inainte sa se fi incheiat macar cercetarea administrativa. Nici macar nu ar fi trebuit sa pot sa platesc la momentul acela. Nu fusesem anuntat oficial.
Acum de abea se incheie cercetarea administrativa si urmeaza sa fiu contactat.
Datele pe care le am sunt prin discutii informale.
Prin DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 649 din 15 decembrie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 103 din 7 februarie 2023, s-a admis excepția de neconstituționalitate, constatându-se că dispozițiile art. 25, 27-43 și 47 din Ordonanța Guvernului nr. 121/1998 privind răspunderea materială a militarilor sunt neconstituționale.

La 24-03-2023 , articolele 25, 27-43 si 47 și-au încetat aplicabilitatea.

Acoperirea pagubelor, precum și restituirea sumelor sau plata contravalorii bunurilor ce nu mai pot fi restituite în natura ori a serviciilor nedatorate, recunoscute, se fac prin angajament de plata, în scris, al celui în cauza. În acest caz angajamentul de plata constituie titlu executoriu de la data semnării acestuia.

Cornel Vasile a scris:

Prin DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 649 din 15 decembrie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 103 din 7 februarie 2023, s-a admis excepția de neconstituționalitate, constatându-se că dispozițiile art. 25, 27-43 și 47 din Ordonanța Guvernului nr. 121/1998 privind răspunderea materială a militarilor sunt neconstituționale.

La 24-03-2023 , articolele 25, 27-43 si 47 și-au încetat aplicabilitatea.

Acoperirea pagubelor, precum și restituirea sumelor sau plata contravalorii bunurilor ce nu mai pot fi restituite în natura ori a serviciilor nedatorate, recunoscute, se fac prin angajament de plata, în scris, al celui în cauza. În acest caz angajamentul de plata constituie titlu executoriu de la data semnării acestuia.

Si daca nu vreau sa fac angajament de plata? Ei merg in instanta?
Probabil ca da.
Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Demisie cadru militar - cercetare administrativă Dodoma Dodoma Buna ziua! Am urmat academia militară și am fost cadru militar, mi am dat demisia după aproape 3 ani și urmează probabil să plătesc cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, conform deciziei 649/15.12.222 monitorul oficial 103/07.02.2023, ... Vlad G25 Vlad G25 Buna ziua, conform Deciziei 649/15.12.222 Monitorul Oficial 103/07.02.2023, in cazul demisiei din MApN, este neconstituțională obligativitatea achitării ... (vezi toată discuția)
Conflict mapn-decizie de imputare mitzu_comb mitzu_comb Buna! daca se poate sa imi dati cateva idei despre un conflict cu mapn-ul. Am avut un contract de munca cu acestia, pe care nu lam finalizat din cauza lor( ... (vezi toată discuția)