avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma se muta la 600km, e concediere colectiva? ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma se muta la 600km, e concediere colectiva? ce obligatii are angajatorul?

O firma română cu capital străin, de producţie, 15 angajaţi, se pregăteşte să rezilieze prematur contractul de închiriere a atelierului şi să-şi mute utilajele în celălalt colţ al ţării.
Evident, angajaţii nu vor putea urma firma. Se va considera că şi-au dat demisia, sau au fost disponibilizaţi (colectiv)? Ce obligaţii are firma, ţinând cont că ţine secretă intenţia sa de mutare? Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: dinca , utilizator 10:19, 13 Aprilie 2007
Concediere colectiva sau nu, conform art.78 din CCMUN 2007-2010 , trebuie sa vi se acorde o compensatie de cel putin un salariu lunar (poate in CCM la nivel de unitate s-a negociat mai mult ).
Cereti-le un exemplar din CCM, sa va cunoasteti drepturile. Daca imi trimiteti un mail cu numele firmei, poate aflam de la ITM Cluj ce clauze cuprinde CCM-ul, in cazul in care va refuza ;)

Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2007
tana, utilizator
Art. 78. - (1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanta care a dispus anularea concedierii va repune partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere.

Imi scapa ceva? Inca nu s-a ajuns la instanta dar acest articol nu mentioneaza nicio plata compensatorie
ati citit art.78 din Codul Muncii :)
eu am facut referire la art.78 din Contr.Colectiv de Munca Unic la nivel national pe anii 2007-2010 ;)
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2007
tana, utilizator
Asa este, am citit si eu acuma :D
In cazul in care refuza mutarea de la Bucuresti la Cluj, se mai aplica aceasta prevedere?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale si salarii compensatorii andreiszabou andreiszabou Buna ziua. Sunt pus in situatia de a fi dat afara de la locul de munca pentru prima data , si cu anumite probleme.As avea cateva intrebari pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Buna filipandra filipandra buna ziua va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea speta: o firma cu mai multe puncte de lucru.,inchide unul dintre ele,deoarece il vinde,iar ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)