avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Buna ziua,
As dori opinia unui avocat sau a cuiva care a trecut prin urmatoarea speță :

Am avut mai multe dosare penale datorita conducerii fara permis, care s-au soldat cu serviciu de probatiune, munca in folosul comunității, reabilitare. In acest moment am terminat cu serviciul de probatiune pe care l-am dus cu bine la capat.
Problema este urmatoarea - in timp ce eram in serviciu de probațiune, am mai condus inca o data fara permis si am fost prins, întocmindu-mi-se un nou dosar penal in anul 2019. Acum, dupa 3 ani si jumatate, am fost sunat de catre un agent de politie sa vin pt a imi lua o noua declaratie, desi in 2019 la momentul respectiv am dat deja una. Sunt așteptat in aceasta saptamana la sectie.
Am dreptul sa nu declar nimic?
Ce se întâmplă daca nu ma prezint?
Si mai mult de atat, daca se ajunge in instanță care ar fi consecintele?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 23:20, 21 Iulie 2023
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
si din moment ce "pare" pt ce sa mai apelez sa mai platesc un avocat?

cA sa nu devina sigur
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, mulți oameni spun ceva și în dosarele penale este altceva.
Sunt și cazuri cu multe infracțiuni în care se poate sa se scape de închisoare dar și cazuri în care nu se mai poate.

Sunt avocati la care clienții plătesc doar ca să afle dacă au șanse sa scape și afla ce va decide instanța.

Mulți cred ca avocatul se angajează pentru reprezentare direct dar sunt cazuri în care se analizează nevinovăția sau dacă se mai poate scapa asa cum este în cazul dvs.
Aceștia din urma greșesc.

Deci, nu am zis sa plătiți reprezentarea la proces ci doar servicii avocatiale de studiu...

București 2023
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
12 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect mai bine va pregătiți valiza și așteptați decât sa apelați la un avocat pt a vedea ce se mai poate face chiar și în ceasul al 12 lea.Inteligenta și sarcasmul trebuiau sa va facă sa înțelegeți ce e bine și ce e rău, care sunt consecințele faptelor săvârșite nu sa răspundeți ,șmecherește "unor oameni avocați sau nu care va oferă sfaturi gratuite.Din punctul meu de vedere singura solutie pt dvs este o pedeapsa cu executare poate asa se împlinește și functia educativa a pedepsei ..
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citesc ca ati condus in mod repetat fara permis, iar in timpul probatiunii ati repetat fapta cu buna stiinta. Apoi, colegii de forum, avocati de profesie va sfatuiesc gratuit, cu bunavointa cum sa procedati pentru a atenua consecintele faptelor, dumneavoastra respingand sugestiile domnilor avocati. Mi se pare ca aveti o gandire specifica defectuoasa despre respectarea legilor, si rolul avocatilor in societate. Daca veti continua asa, viitorul nu suna bine!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
ibn, utilizator
Ce solutie ati avut in dosarul judecat? amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere?

Alte discuții în legătură

Bună ziua Iulian&liliana Iulian&liliana Dacă pentru conducere fără permis sub influența alcoolului am primt suspendarea pedepsei.. și ca nou pedeapsa am primit 4 ani sub supraveghere și nici o ... (vezi toată discuția)
Sentinte EUGURO EUGURO Buna ziua.Doresc sa va supun atentiei urmatorul aspect : daca am antecendente penale ce se intampla in cadrul sentintei care se va sa da (pronunta).Se poate ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)