avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna zua, m-am mutat in chirie pe 1 aprilie 2023 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna zua, m-am mutat in chirie pe 1 aprilie 2023 intr-un apartament ...

buna zua, m-am mutat in chirie pe 1 aprilie 2023 intr-un apartament cu 2 camare. Am facut contract cu proprietarul, in care se stipuleaza ca daca plec mai repede de un an din apartament, garantia ii ramane lui, dar in acealsi timp scrie ca proprietarul este obligat sa imi asigura buna folosinta a apartamentului. La momentul semnarii contractului i-am oferit garantia pe o luna, toate bune si frumoase. Pe parcurs eu cu iubita mea am tot gasit urme de mucegai, in bucatarie, pe peretii din living, dormitor si baie, sporii de mucegai efectiv erau imprastiati pe toata suprafata placii de lemn din spatele mobilei, chiar si pe salteaua pe care dormim. Prima data cand am observat mucegaiul, a fost in bucatarie, unde proprietarul a adus niste mesteri sa izoleze peretele si sa schimbe placile de lemn de la sertare. Ulterior l-am anuntat pe proprietar ca o sa dau eu jos placile de lemn de la dulapul din dormitor, si dupa aceea ce sa vezi, pantofii si hainele mele erau cu spori de mucegai pe ele. De vreo doua saptamani eu cu iubita mea dormim pe coltarul din living pentru ca ne e frica sa dormim pe salteua infestata cu mucegai. Am facut poze la mucegaiul de pe diverse suprafete, si l-am anuntat pe proprietar ca trebuie sa vina neaparat sa rezolve problema. Eu sincer nu prea am incredere in calitatea lucrarii pe care el o sa o faca,, si nu sunt dispus sa fac vreo boala pulmonara, si as vrea sa ma mut. Intrebarea mea este, sunt in situatia in care pot sa imi primesc garantia innapoi, si daca proprietarul nu vrea sa mi-o dea, credeti ca am castig de cauza daca il denunt? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sheva2498 , utilizator 13:12, 22 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este clar ca trebuie sa va judecati, dvs daca vreti garanția si el dCa vrea chiriile cu titlu de despagubire pt perioada din contract.
Notificati-l scris de rezilierea contractului pt acele cauze și solicitati garantia. El o sa zica pas si il chemati in judecata, alta cale nu e. Instanta va hotărî cine are dreptate. Eu una, va dau dreptate dvs.
Oricum, mutati-va de acolo, nu stati in acele conditii.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mucegai peste tot in locuinta, din noiembrie 2021 pana in prezent - fara a se lua vreo masura din partea proprietarului in acest sens. ce masuri pot lua contra proprietarului? Kate Claudia Kate Claudia Buna ziua! Ma confrunt cu o problema destul de grava in ultimele luni si nu stiu ce e de facut sau cum pot sa o rezolv. Din Octombrie 2021 am semnat un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, care este modalitatea de a rezolva sursa unui mucegai ... Maria.ionescu7 Maria.ionescu7 Bună ziua, Care este modalitatea de a rezolva sursa unui mucegai apărut în coltul dormitorului care tot apare orice am face?Menționez ca stam la un etaj ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse contract inchiriere jordann jordann buna ziua.in urma cu un an am inchiriat un apt cu 2 camere ,nemobilat. Apt. este situat intr-un imobil particular cu 3 etaje. In apt era doar centrala ... (vezi toată discuția)