avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa noua construita pe teren ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa noua construita pe teren ipotecat

Bună ziua,
Am un credit cu ipoteca teren și casa veche C1 obținut în 2014, între timp am obținut autorizație de construire cu acordul bancii pe același teren și terminat casa C2 in anul 2023.Acum vreau sa dezmembrez casa C2 și amprenta la sol cu drept de trecere pe teren iar ipoteca sa rămână pe terenul și casa C1 pe care s-a obținut creditul pt suma ramasa de plata.Rest plata 25.000 euro......valoare Casa1 si Casa2 .....aprox 250.000 euro.Banca spune ca nu îmi accepta cererea în plus îmi cere sa aduc în curs de 15 zile documentele pt intabulare(autorizație construire,recepție, intabulare CF,certificat energetic).
Cum este posibil sa între sub ipoteca băncii construcția noua, casa C2?......și cum pot dezmembra?!.......sa scot casa nou C2 de sub ipoteca băncii?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
Eu88, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu88, vad ca aveti proprietatea termenilor, asa ca stiti, desigur, ca ipoteca nu inseamna ca se instapaneste cineva pe proprietatea dvs. e vorba doar de restrictii asiguratorii pana la rambursarea datoriei. daca au investit copiii, tot ei pot prelua ipoteca. banca n-o sa se supere.
Eu88 a scris:
@adriandimitriu....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov marius.anton marius.anton Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca \" locuinta cuplata ... (vezi toată discuția)
Casa duplex - riscuri maria cristi maria cristi Buna ziua, Doresc sa cumpar o parte de casa a unui duplex. Fiecare parte are carte funciara si nr cadastral separat, cadastru si intabulata separat. Insa, ... (vezi toată discuția)
Extras cf pentru informare - ipoteca in favoarea bancii ralucagrecu ralucagrecu Buna ziua, Dorim sa cumparam un apartament, iar proprietarul a avut ipoteca in favoarea bancii (pe o suma echivalenta cu 1/4 din valoarea apartamentului). ... (vezi toată discuția)