Multumesc pt. raspuns !
Ca o concluzie a discutiei : prin acest art. legea permite diminuare pana la gratuitate, iar BOR stabileste regulile jocului.
Probabil ca trebuie sa depun un memoriu catre ei ; doar asa voi sti daca regula este la nivel de BOR sau la nivel de parohie.
Cata vreme acest regulament ( ale carui prevederi chiar dvs. le amintiti ) este aprobat de Sfantul Sinod al BOR , fara indoiala ca BOR stabileste regulile jocului , este regulanentul BOR , nu e vorba aici de nici o lege . Acelasi regulament stabileste - la acel articol - cine poate da reducere sau gratuitate : “ Consiliul Parohial , Consiliul economic al manastirii , sau Permanenta Consiliului eparhial “ . Totusi , acest articol 23 mai prevede ca , in cazul donatiei locului de veci , cel care a primit donatia plateste o noua taxa de concesiune . Ce ar fi neclar aici ? Faptul ca acel Consiliu Parohial POATE face anumite reduceri nu inseamna deloc ca TREBUIE sa le faca , le face daca asa considera si dupa ce criterii considera .
Pe principiul " unde e lege nu e tocmeala " am inteles si sunt de acord cu absolut tot ce ati detaliat mai sus. Numai ca din spusele preotului , nu exista un criteriu de atribuire mentionat in vre-un regulament al BOR ( l-am rugat sa argumenteze cu ceva scris - regulile sunt scrise, nu vorbite ). Mi s-a mai spus ca daca ma voi adresa Sf. Sinod, o sa ma trimita tot la parohie pt. rezolvare ( ce sa inteleg de aici ?!? ). Ma supara doar faptul ca preotul isi arata toata disponibilitatea , dand vina pe niste reguli pe care... nu stiu de unde sa le iau . In afara de toate cele spuse aici, solicitarea mea nu mi se pare un lucru exagerat - donatia intre membrii familiei ( pana la gr. IV) a unui loc de veci pt. care biserica si-a luat o data taxa de concesiune de la familie , unde sunt inhumati membrii ai acestei familii, sa fie taxata ca o noua concesiune.
CHKa , multumesc mult pentru timp si disponibilitate !
ati incercat sa va adresati Consiliului parohial si n-au vrut sa discute cu Dvs.? fiindca aici scrie ca acest consiliu e raspunzator de acordarea de reduceri.
consiliul parohial este format din cateva persoane care, impreuna cu preotii, administreaza bunurile bisericii, deci nu va sunt niste necunoscuti.
D-le adriandimitriu, am lasat un memoriu preotului paroh, care mi-a spus ca il va analiza in urmatoarea sedinta a Consiliu Parohial , care nu are o data stabilita ( am intrebat asta) , dar sa nu-mi fac sperante ca se va rezolva favorabil.