avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sancțiuni nedeclarare venituri la ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sancțiuni nedeclarare venituri la ANAF

Bună ziua!
Cu deosebit respect, vă rog să mă lămuriți cu privire la urmatoarea situație de fapt:
În perioada pandemiei soțul meu a rămas fără loc de muncă și la rugămintea unui vecin care se ocupă cu comerțul de animale, a acceptat ca acesta ( vecinul) să primească prețul animalelor în contul soțului meu ( care avea card) deoarece vecinul nu avea cont și card.
De curând soțul meu a primit înștiințare de la ANAF că are de plătit 45 000 de lei (taxe, impozite pe sumele virate în cont, sume care erau retrase din cont imediat după depunere și date vecinului).
Am mers la ANAF ,am spus ca banii i-a incasat vecinului, a mers și vecinul și a declarat adevărul, însă nu i-a interesat.
Pentru că nu avem această sumă ne-au zis că putem esalona plata cu condiția sa aducem o garanție ( acte de casa, teren).
Noi am construit o căsuță pe terenul dat de Primărie (teren dat nouă în folosință, pe durata existenței construcției și pe care a zis că ne va face acte de proprietate după 20 de ani).
Pentru casă avem autorizație de construire și proces verbal de recepție a lucrării, însă nu avem un act de proprietate.
În condițiile în care vecinul ne duce cu vorba că plătește, noi ce putem păți?

1,Ne poate lua casa ( executare silită) dacă nu avem acte de proprietate pe teren ci doar de folosință, respectiv autorizație de construire pe numele soțului?

2.Poate soțul să ajungă la pușcărie?
Noi ne-am hotărât să plătim câte 1000 de lei lunar, însă ne-au spus că în lipsa unei esalonari oficiale (cu garanție), datoria crește ( penalizări si dobânzi de peste 10 000 de lei lunar).
Vă rog să ne ajutați cu un răspuns pentru că de 4 luni suntem intr-un mare stres .
Riscăm sa rămânem cu copii pe afară sau soțul să ajungă la închisoare?

Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 8 August 2023
george-neagu, moderator
Dumneavoastră vă imaginați că o contestație la executare va presupune o cercetare amănunțită a întregii situații de fapt, dar în realitate așa ceva nu se întâmplă. Contestația la executare nu presupune judecarea fondului, ci doar verificarea îndeplinirii corecte a procedurilor executării silite. Contestația față de un titlu executoriu emis de ANAF trebuia să o formulați dumneavoastră într-un anumit termen.

Așadar, credeți-mă: fără avocat nu aveți nicio șansă. Iar dacă nu aveți bani puteți obține un avocat plătit de Ministerul Justiției, dar trebuie să faceți dumneavoastră cerere și să depuneți acte care să dovedească incapacitatea financiară. Discutați la baroul din județul unde se întâmplă toată tărășenia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont pentru datorii pisicaneagra77 pisicaneagra77 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: din 2004 pina in 2007 am lucrat ca PFA. in 2010, mi s-au calculat datorii catre CAS pentru contributii ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters369458 ContSters369458 Am de incasat de la un debitor suma de 5.000 euro prin sentinta definitiva. Acesta doreste sa imi plateasca suma in transe, modalitate cu care eu nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Pensie aimentara de la data introducerii cererii de divort eionela eionela Buna ziua In urma hotararii definitive de divort, s-a stabilit ca tatal sa plateasca\" 1/3 din venitul net realizat lunar incepand cu data introducerii ... (vezi toată discuția)