avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii terasa exterioara impusa de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii terasa exterioara impusa de vecin

Buna ziua,

Am urmatoare situatie: sunt proprietarul unui apartament la ultimul etaj dintr-un bloc care detine o terasa de aprox 20 m2 care in documente apare ca fiind exterioara. Cand am cumparat apartamentul terasa am preluat-o acoperita cu policarbonat, dar nu este inchisa. Vecinul de sub mine si-a transformat tot terasa exterioara in camera (inainte de a cumpara eu apartamentul) - nu cunosc daca are autorizatie sau nu pentru modificarile efectuate sau acord de la vechiul proprietar.
Are pretentia ca eu sa izolez terasa pentru ca el sa nu aiba probleme in cazul in care ploua in terasa mea si i s-ar infiltra lui in camera transformata din terasa.
Mentionez ca nu exista Asociatie de Proprietari (se opune constituirii uneia).
Intrebarile mele sunt:
1. Sunt obligat sa fac investitii de inchidere sau hidroizolare a terasei mele pentru ca sa nu aiba el eventuale probleme in camera transformata din terasa?
2. Daca nu sunt obligat, cum ii pot demonstra acest lucru pentru a inceta cu asemenea pretentii si presiuni din partea sa?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2023
ClaudiaUrs, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:32, 21 August 2023
Nu cred ca aveti obligatia sa inchideti terasa sau sa o izolati deoarece in acte apare ca terasa exterioara. Iar vecinul nu va poate obliga nimic . Atata timp cat scurgerea este in exteriorul blocului.
Sunt de acord cu cei care au scris inaintea mea. In plus, cred ca terasa despre care vorbiti nu este in proprietatea dvs. ci face parte din suprafata comuna a condominiului. Dvs. trebuie sa ne spuneti .
Fiind suprafata comuna si daca este cazul, toti proprietarii trebuie sa contribuiti la efectuarea unei lucrari de hidroizolare, astfel ca "drobul de sare" sa nu produca pagube niciunui proprietar.
Apoi, faza ca se opune constituirii unei as. proprietari, este treaba lui - vedeti cu ceilalti vecini daca chiar va doriti acest lucru. Cititi prev. L 196/2018, privind conditiile constituirii unei as. prop. Chiar puteti sa va adresati unei firme specializate pentru efectuarea tuturor demersurilor constituirii unei as. prop.
Succes!
Cred că este a proprietarului de la ultimul etaj și o utilizează doar el.
El trebuie să o întrețină și să o repare.
Dacă e suprafață comună și toți proprietarii trebuie să contribuie pentru reparația terasei atunci toți proprietarii au dreptului să vină pe terasă să beneficieze de ea.
Corect?
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este suprafata comuna, doamna:
.....dintr-un bloc care detine o terasa de aprox 20 m2 care in documente apare ca fiind exterioara.

Am mai auzit povesti dint-astea - dezvoltatorul si-a "tras terasa unui bloc" - ca si cum terasa pluteste in aer, nu sta pe blocul pe care l-au achizitionat toti proprietarii, dar asta este, domnii dezvoltatori fac legea, daca ma intelegeti!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le Grecu si vecinul de dedesubt are o terasa exterioara identica, proprietate individuala, pe care si-a transformat-o in camera. Asa ca la acest subiect nu este vorba de terasa acoperis de la ultimul etaj, proprietate comuna.

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din balcon sorellina sorellina Buna ziua, Am o intrebare: Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc format din P+5. Apartamentul meu are o terasa foarte mare descoperita. Datorita ninsorilor ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)