Dvs. ati citit legea ? Daca reluati ce prostii scriu altii, mai ales partea aia cu precizia, credeti ca postati ceva credibil ?
[ link extern ]
1.
Nu scrie nicaieri in legea 241 de diferentele de precizie. Din 2006, de cind e valabila directiva europeana MID (la noi chiar din 2005, de cind s-a modificat norma metrologica), toate apometrele produse si comercializate pe piata trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
3.2.1. Erorile de măsurare pentru volumele livrate la debite situate între debitul de tranziție [Q(2)] (inclusiv) și debitul de suprasarcină [Q(4)] nu trebuie să depășească erorile maxime tolerate, care sunt:
±2% pentru apa având temperatura <= 30°C,
±3% pentru apa având temperatura > 30°C.
3.2.2. Erorile de măsurare pentru volumele livrate la debite situate între debitul minim [Q(1)] și debitul de tranzitie [Q(2)] (exclusiv) nu trebuie să depășească eroarea maxima tolerată, care este
±5%, oricare ar fi temperatura apei.
[ link extern ]
Deci nu exista nici o diferenta DE PRECIZIE.
2. Nu scrie in legea 241/2006 despre obligativitatea instalarii de apometre wireless, luati de cititi:
(2)
În vederea trecerii la încheierea contractelor individuale, contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat cu utilizatorul colectiv se poate rezilia, la cererea acestuia, numai cu acordul scris al tuturor proprietarilor, exprimat prin hotărârea adunării generale a asociației luată cu unanimitate de voturi, și după achitarea la zi a tuturor debitelor datorate către operator.
(3) În condominiile cu sistem de distribuție verticală a apei reci/calde este admisă încheierea de contracte individuale de furnizare/prestare a serviciului, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) în toate locurile de consum al apei reci și al apei calde din proprietatea individuală, se montează, pe cheltuiala utilizatorului,
numai contoare de apă cu citire la distanță care sunt utilizate ca aparate de măsură a consumului individual și se verifică metrologic la scadență;
.................................
Deci conditia de baza este TRECEREA LA CONTRACTE INDIVIDUALE , care se face in niste cerinte tehnice stricte, impuse de furnizor.
Deci nu exista vreo obligativitate a unei hotariri de AG. Trecerea la contracte individuale se face
prin decizia asumata, scrisa si semnata a tuturor proprietarilor din condominiu fie ei membri sau nemembri de asociatie.
Scrie chestia asta si in legea 196/2018, daca o cititi.
In orice caz, ce descrie utilizatorul care a deschis subiectul, nu se refera la TRECEREA LA CONTRACTE INDIVIDUALE.
vali m a scris:
"Legea 241/2006 varianta actualizata la 31.12.2021 [...]
Postarea este preluata de pe un grup cu AP.