avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copil refuzat de o asociație pentru a face ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copil refuzat de o asociație pentru a face psihoterapie

Copil refuzat de o asociație pentru a face psihoterapie

Buna ziua.

Un copil diagnosticat cu ADHD a făcut terapie in anii 2010 la o asociație care are psihoterapeuți si lucrează cu copii cu astfel de probleme.
Contra cost.
A făcut terapie aproximativ un an de zile sau doi +/- iar apoi din cauza costurilor ridicate si a faptului ca era o distanta de 60 KM de parcurs părinții au întrerupt terapia la aceasta asociație.
S-a făcut terapie la alți psihoterapeuți unde s-a putut susține costul acesteia.
Acum, după 10 ani, medicul curant a recomandat terapie cognitiv-comportamentala la un specialist anume care a avut rezultate in domeniu si lucrează la acea asociație.
S-a luat legătura şi după aproximativ trei luni de așteptare s-a comunicat de specialist ca șeful asociației nu este de acord sa primească la terapie copilul pe motiv ca a făcut acum 10 ani si a întrerupt-o.
Întrebarea mea: in sensul legii constituie discriminare astfel de comportament?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:57, 25 August 2023
Trebuie să înțelegeți că NU ESTE discriminare, ci terapeutul nu mai acceptă un caz pentru care medical nu mai poate face nimic pozitiv.

Cam așa spune terapeutul: dupa 10 ani nu te mai pot ajuta, ce să mai fac cu tine`? Să-ți i-au banii degeaba fară să te pot vindeca`?

Părerile multe si generale pe care le așteptați nu vă vor ajuta cu nimic, pentru că este posibil să nu fie exprimate de profesioniști.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
Dapix, utilizator
Nu este cert acest lucru.
Daca era cert nici nu mai scriam aici.

Dar, asa poate considera psihoterapeutul.
Este un teren alunecos...
Poate sa și greșească...sau...nu...
Fără specialisti care sa se implice nu se poate afla...

București 2023
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Dapix a scris:

Trebuie să înțelegeți că NU ESTE discriminare, ci terapeutul nu mai acceptă un caz pentru care medical nu mai poate face nimic pozitiv.

Cam așa spune terapeutul: dupa 10 ani nu te mai pot ajuta, ce să mai fac cu tine`? Să-ți i-au banii degeaba fară să te pot vindeca`?



Gresit.
Nu ati citit ce am scris.


Ce ati inteles dumneavoastra ca nu te poate ajuta ca nu mai are cum din punct de vedere medical este fals.
Copilul a facut terapie dar la alt specialist si situatia s-a imbunatatit dramatic. A fost vorba de costuri la acel moment. Sa zicem este 90% rezolvata si mai sunt mici lucruri punctuale de rezolvat.

Copilul este aproape complet recuperat, cu situatie medicala foarte buna, dar medicul curant l-a indreptat spre un anume tip de terapie pentru faza curenta, care sa desavarseasca recuperarea, si a precizat ca doar un anume terapeut a avut rezultate, restul mai putin.
Acel terapeut lucreaza la o asociatie unde copilul a mai fost acum 10 ani.

Terapeutul este de acord sa faca terapie insa patronul asociatiei (care este un SRL mascat de altfel sub forma de asociatie caci totul este contra cost si chiar scump) nu vrea sa accepte copilul pe singurul motiv ca a mai fost si a intrerupt la el acum 10 ani. Deci nu e vorba de chestiuni medicale ci comerciale.
Ori m-am mai exprimat daca ai o forma de activitate care presteaza servicii cu adresabilitate publica generala cum poti refuza sa acorzi acest serviciu pe criterii subiective care contrazic insasi scopul? Nu este un abuz? Nu este o discriminare?

P.S.
Inteleg ca daca nu vrea e greu sa ajungi si e fara sens lupta dar eu discut principiul aici.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
giv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unui minor mihaela2007 mihaela2007 dupa ce lege lucreaza executorii judecatoresti? e vorba de baietelul meu, care nu vrea sa mearga in domiciliul tatalui sau cand acesta are dreptul sa-l ia , ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil bolnav cod 09 lelcunadia lelcunadia Buna ziua, am si eu o problema si daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Am un copil care face 3 ani , si anul trecut dupa ce a implinit 2 ani am avut concediu ... (vezi toată discuția)
Custodie comună - apel defavorabil Myth2016 Myth2016 Doua sentințe, una ordonanță prezidențială și un proces de fond (sper ca am spus corect) au fost favorabile tatălui (mie). Apelul, făcut de mamă, i-a ... (vezi toată discuția)