avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reclamatie notar la Camera Notarilor Publici sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reclamatie notar la Camera Notarilor Publici sau plangere penala? ...

Buna ziua,

In anul 2014 bunica mea a facut un contract de vanzare - cumparare a unui apartament. Am mers la notar cu vanzatorul unde s-au adus toate actele cerute de notar (de catre vanzator). S-a uitat peste acte unde scria ca domnul e la zi cu toate cheltuielile si pe adeverinta de la apa scria ca e la zi si la cea de la curent tot la zi.

Surpriza apare in 2023 cand vrea sa vanda apartamentul si ni se spune la toate notarele ca apartamentul are datorii de la vechile regii si ca notarul unde s-a facut vanzarea / cumpararea era obligat sa ceara adeverinte de la toate regiile.

Acum ne-am trezit ca nu putem vinde ca sunt datorii cu penalizari destul de mari (in jur de 15000 lei). Cine este de vina ca pe contract scria ca este la zi cu toate cheltuielile la apa / curent etc.

Cand a vorbit iar cu fostul notar a spus ca sa vina tot la ea ca se rezolva, dar agentia care a gasit viitor cumparator a spus ca nu e legal asa ceva si ca ea nu se baga in asa ceva.

Ce as putea face in legatura cu aceasta situatie? Noi nu vrem sa platim ce altii au facut..

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2023
vezecs, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 21:23, 7 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salutare,

3. Din ce am inteles cand s-a terminat cu vechea regie a venit noua firma care a facut contracte la toata lumea fara sa se ia in considerare ce aveau din urma. Problema a fost lasata pe faptul ca atunci cand cineva vroia sa vanda trebuia sa plateasca si ce avea la vechea regie, de asta cer adeverinte notarii (ceilalti) si de la vechile regii...

adriandimitriu a scris:

fireste, a vorbi cu un avocat este un pas necesar. acesta va poate consilia inclusiv cu privire la caracterul posibil perimat al unora din datorii.
in al doilea rand, cu scuze, legea asta nu e ulterioara actului de vanzare?
in al treilea, cum si-a facut bunica contracte pentru utilitatile furnizate de regiile de care vorbiti? de regula contractul vechi trebuie achitat

Totuși, care e temeiul legal care stabilește exact și concret obligația notarului de a cere adeverinte de la toate regiile de apa?
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2023
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din 2014 datoriile sunt prescrise. Hartie catre furnizori in care explicati situatia si in care spuneti clar ca nu intentionati sa platiti datoriile altuia, mai ales ca dreptul lor la actiune s-a prescris. Prin urmare sa va stearga din evidente. Nu semnati nicio intelegere cu ei ca anuleaza prescrierea. Poate ar fi bine sa redacteze un avocat. Eventual ii amenintati si cu un proces in care veti solicita daune morale pentru ca nu puteti dispune de bun.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2023
DinuX, utilizator
"Ne-am hotarat sa platim noi suma respectiva"

Nu cumva datoria s-a prescris?
Din 2014 cand a fost cumparat apartamentul și până în 2023 cum s-a plătit apa și energia electrică?
Pe facturile emise nu apare un sold cu restante ?

Alte discuții în legătură

Contract fara notar, plata restantelor ContSters87348 ContSters87348 Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este legal ca noul proprietar al unui apartament sa fie obligat sa plateasca debitele lasate de chiriasul fostului ... (vezi toată discuția)
Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament cu datorii la întreținere Cristian2020 Cristian2020 Bună dimineața. Tocmai ce urmează sa vând un apartament cu datorie la întreținere de aproximativ 800ron. Pot vinde dacă se trece în contractul de ... (vezi toată discuția)