avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea ...

Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea sunt 2 calorifere mari si la fiecare étaj cate un calorifer.Cum se repartieza plata incalzirii pe partile comune.? Sau altfel spus cum se plateste caldura de pe holuri? Pe persoana sau cota parte indiviza? Legea 196/2018 nu esté clara cu acest aspect. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2023
Rodi111, utilizator
Da, energia termica pe spatii comune e același lucru cu energia electrică pe spații comune, e tot energie. Și nu se poate măsura. Este exact ce scrie la art. 82 din legea 196/2018.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@latka
Uite @vali m, zice ceva: fiecare proprietar din bloc are o cota parte indiviza care trebuie incalzita iarna - dar omu' nu locuieste, adica are zero persoane. In acest caz, in opinia d-lui moderator, asociatia nu trebuie sa-i repartizeze costuri cu incalzirea, da? Unde ati mai vazut asa ceva?

Cititi:
Sectiunea a 7-a Repartizarea cheltuielilor pe consumatori tehnici, art. 90
Daca repartizarea cheltuielilor cu incalzirea s-ar fi facut pe nr. curent de persoane, as fi zis ca ai dreptate, dar asa, nu am cum sa tac !
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe cartea funciara à apartamentului scrie clar: parti comune... Holuri, terasse, boxe etc. Deci holul fiind parte comuna inseamna calcul pe persoana. Am vazut multe geseli la calculul intretinerii. Fiecare face ce vrea si cum il taie capul. Nu esté control iar AP nu respecta legea 196/2018
Și daca zice cineva greșit, care e problema dvs. ?
Unde am mai văzut repartiție de energie pe persoană? În toate asociatiile ce respecta aplicarea legii 196/2018. În cele care au ramas cu vechile legi în aplicare, sau cu cine știe ce "regulamente" , e normal sa nu se aplice.

Ia postați exact ce zice art.90 din legea 196/2018 , sa citim și noi cum e cu împărțirea pe cota parte indiviza. Dar prima dată să citiți dvs. articolul, în amănunt.

Adam Grecu a scris:

@latka
Uite @vali m, zice ceva

Tare va mai plac contrazicerile !
Stimate domn: Nu ai dreptate si sa-ti spun de ce: art. 90 despre care vorbim, se intelege, foarte bine daca citim si Sectiunea a 5-a Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate, art. 84 - 86.
......................
Nu ati vazut bine ca in alte asociatii - ...În toate asociatiile ce respecta aplicarea legii 196/2018.
Asadar, intr-un bloc/scara pot fi apartamente cu 1 camera, cu doua, cu 3, cu 4 camere, deci cu suprafete utile diferite, asta intelegeti, da?
O sa observati ca cheltuiala cu incalzirea locuintelor este proportionala cu suprafata utila - asta pana la aparitia repartitoarelor de costuri, can deparizarea se facea cum am mai spus - prop. pe SU. Acum cu reparitooarele de costuri situatia s-a mai schimbat, dar, oricum, apartamentele cu 1 camera, tre' sa li se repartizeze mult mai putin decat celolalte apartamente, cu 2, 3, 4 camere.
Ei, acum sa-mi spuneti unde ati vazut dvs. - pe bune, cu subiect si predicat, ca repartizarea costurilor cu incalzirea se face proprortional cu nr. curent de persoane? Dati-ne niste exemple. Eu va pot pune la dispozitie o intreaga arhiva.
In alta ordine de idei, solicit parerea si a altor useri, poate administratori, poate presedinti, cenzori - sa ne spuna, cum se procedeaza la dansii in asociatie si daca respecta cumva prev. L 196/2018.

Alte discuții în legătură

Plata caldura la bloc pentru cei cu centrale de apartament Nanton1958 Nanton1958 Va rog sa-mi transmiteti daca este un cadru legal prin care se stabileste o cota de plata pentru cei care au centrale proprii de apartament, intr-un bloc unde ... (vezi toată discuția)
legea 230/2007 ... adina2110 adina2110 Va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa daca Legea 230/2007 H.G. 1558/2007 mai este in vigoare, conform careia locatarii cu zero persoane la intretinere ... (vezi toată discuția)
Art.52 (1) din norme metodologice de aplicare a legii 230/2007 își pierde valabilitatea dacă mărim sau scădem set în apartamente? Marica_sz Marica_sz Buna ziua Un exemplu- Se modifica suprafata radianta in apartamente prin debransari respectiv adaugari de calorifere. Pentru a imparti corect ... (vezi toată discuția)