romascanu a scris:
Sunteți legatar universal?
Dacă da (dacă găsiți în testament chiar sintagma "legatar universal" sau o exprimare de tipul: las toate bunurile...) atunci aveți dreptul și la sumele acumulate la pilonul 2 de pensii.
Dar suma trebuie să fie și ea introdusă în certificatul de legatar.
Legate pot fi: universale, cu titlu universal sau particulare. Nu intrăm în teorii acum. Discutăm dacă apare vreo bazaconie de la departamentul lor juridic.
Bună ziua. CAS-ul care l-am cerut este contribuția de sănătate care s-a oprit tuturor pensionarilor timp de 1 an și acum pri ordonanta guvernului se restituie și celor vii și celor decedați în cote lunare cum a fost reținut La sora mea apare suma pe cuponul de pensie lunar La persoanele decedate această sumă se restituie moștenitorilor. Intrebarea mea este: eu am certificat de legatar prin testament de ka partenerul meu cu care am conviețuit 38 ani ,am moștenit bunurile și acest certificat legatar nu este același cu cel de moștenitor? Notarul a spus că este acelaș lucru,eu fiind unica moștenitoare prin testament !,decedatul neavând copii ,frați ,!părinți. Doamna de la casa de pensii nu înțelege diferența dintre certificatul de legatar și moștenitor de aceea a trimis dosarul pentru lămurire. Mulțumesc!