avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Important
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Important

Buna ziua
Cu o neamurire vin si eu ,Am fost data in judecata pentru restanta la intretinere iar in sentinta civila se mentioneaza asa : suma de plata 6052 cote intretinere aferente perioadei iunie 2013 - septembrie 2014 in valoare de 4173 lei si penalitati in cuantum de 0,2 % intarziere in valoare de 1879 lei pentru perioada mai sus mentionata .In data de 28.04.2015 administratora a depus la dosar cerere precizatoare prin care solicita obligarea noastra de plata a sumei de 8898 lei reprezentand cote de intretinere in valoare de 5898 lei si penalizari in cunatum de 2999 lei pentru perioada iunie 2013 -ianuarie 2015 . Intrebarea mea este daca imi puteti spune daca penalitatile de intarziere sunt calculate corect .Mie mi se par eronate , foarte mari . Am avut o discutie cu ea si i am cerut fisa de cont pentru apartamentul nostru si am gasit mari nereguli . De fiecare data imi aducea listari cu alte sume ajungand la un moment dat la penalitati de intarziere in valoare de 6522 iar restanta de plata de 10320 la 1.01.2017 .....cu toate ca am achitat din sume . Nu vreau sa va spun ca mi a dat o listare cu penalitati calculate de 19866.70 la o suma de 22010 (daca nu as fi achitat ea mi a spus ca ca asa ar fi trebui sa calculeze penalitatile ) Imi cer scuze pentru toata polologria dar m am saturat de obraznicia ei si vreau sa stiu daca o pot da in judecata .Multumesc aniticipat !
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:21, 9 Septembrie 2023
Doamna Aura penalizarile se calculeaza asa:
-procentul ori nr de zile de intarziere pana la dublul sumei.
Nu avem cum sa stim cand e afisata fiecare lista si care e procentul (de obicei e 0.,2%).
La 0.2% se dubleaza suma la 500 zile.

Daca dv veniti si intrebati cat am de plata eu va spun astazi o suma.
-intretinere+penalizari.
Maine este mai mare si poimaine si mai mare
-intretinerea+penalizari mai mari ca a mai trecut o zi

Deci e normal ca daca intrebati de 10 ori sa va aduca sume diferite si mereu mai mari.
Singura solutie este sa intrebati cat aveti de plata si sa achitati tot in ziua aia. APOI de acolo inainte veti fi cu zero la restante daca achitati mereu la timp.
Nu e nici o obraznicie ci doar va creste suma pe masura ce trec zilele.
Invers pare la fel o obraznicie sa ii cereti dumneavoastra constant sa ii spuneti cat aveti de plata.
Din moment ce ea v-a dat in judecata va pot executa oricand.

Rabdarea administratiei nu merge departe si va vor pune un executor din moment ce deja s-a stabilit de judecator si veti fi executata si veti plati si executorul inca vreo 3000lei.
Daca nu aveti salariu sau masina sa va execute (vanda) va vor vinde apartamentul.
Singura verificare la sumele de mai sus este ca este bine calculat atat timp cat penalizarile nu sunt mai mari ca suma la care se aplica.
Daca sumele si penalizarile sunt din 2014 s-au dublat de mult toate.
La 0.2% se dubleaza suma la 500 zile.
Achitatit tot ca sa scapati altfel sunteti intr-un cerc vicios. Achitati unele (cele mai vechi se scad ) si ce ramane iar creste si tot asa.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator
Si ati mai facut o mare prostie, nu ati apelat la un avocat in momentul in care ati ajuns in instanta, din 2014-2017 si pana acum a intervenit prescriptia dar trebuia invocata in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2023
Ionut.ion, utilizator
De achitat am ,achitat tot ...totusi aveam o nelamurire cu calculul penalitatilor ......pentru ca doamna calcula penalitati si la sumele achitate , nu avea chitante inregistrate .......omitea sa inregistreze platile facute prin banca ....Multumesc pentru raspuns
Tocmai in acea perioada am ramas fara servici ...... de unde bani si de avocat ?

Deci va spun eu ca nu e normal ..... si nu ati inteles mesajul ....eu am facut o bifare cu ea cu toate sumele platite si cu cota de intretinere pe fiecare luna incepand din anul 2014 .... intre timp am facut plati , nu am stat ca mortul in papusoi achitand chiar si din penaltati de intarziere .... in 2014 am ramas fara servici si achitam cum puteam ,,,,,nu o intrebam cat am de plata ca doar vedeam .....problema mea era cum se calculeaza penalitatile ca erau sume foarte mari cu toate ca se mai stingea din datorie ...... .......

"Deci e normal ca daca intrebati de 10 ori sa va aduca sume diferite si mereu mai mari.
Singura solutie este sa intrebati cat aveti de plata si sa achitati tot in ziua aia. APOI de acolo inainte veti fi cu zero la restante daca achitati mereu la timp.
Nu e nici o obraznicie ci doar va creste suma pe masura ce trec zilele."

"Invers pare la fel o obraznicie sa ii cereti dumneavoastra constant sa ii spuneti cat aveti de plata.
Din moment ce ea v-a dat in judecata va pot executa oricand."

Alte discuții în legătură

Penalizari la intretinere alekusta alekusta Buna ziua, as dori sa stiu, daca stie cineva, cum e posibil ca penalitatile la intretinere sa fie mai mari decat restantele. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere filimonandreea filimonandreea buna ziua ! Sunt si eu un restantier la intretinere, ca multi altii nu de rea credinta incepand cu anul 2002 pana in prezent; pana acum cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)