avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Important
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Important

Buna ziua
Cu o neamurire vin si eu ,Am fost data in judecata pentru restanta la intretinere iar in sentinta civila se mentioneaza asa : suma de plata 6052 cote intretinere aferente perioadei iunie 2013 - septembrie 2014 in valoare de 4173 lei si penalitati in cuantum de 0,2 % intarziere in valoare de 1879 lei pentru perioada mai sus mentionata .In data de 28.04.2015 administratora a depus la dosar cerere precizatoare prin care solicita obligarea noastra de plata a sumei de 8898 lei reprezentand cote de intretinere in valoare de 5898 lei si penalizari in cunatum de 2999 lei pentru perioada iunie 2013 -ianuarie 2015 . Intrebarea mea este daca imi puteti spune daca penalitatile de intarziere sunt calculate corect .Mie mi se par eronate , foarte mari . Am avut o discutie cu ea si i am cerut fisa de cont pentru apartamentul nostru si am gasit mari nereguli . De fiecare data imi aducea listari cu alte sume ajungand la un moment dat la penalitati de intarziere in valoare de 6522 iar restanta de plata de 10320 la 1.01.2017 .....cu toate ca am achitat din sume . Nu vreau sa va spun ca mi a dat o listare cu penalitati calculate de 19866.70 la o suma de 22010 (daca nu as fi achitat ea mi a spus ca ca asa ar fi trebui sa calculeze penalitatile ) Imi cer scuze pentru toata polologria dar m am saturat de obraznicia ei si vreau sa stiu daca o pot da in judecata .Multumesc aniticipat !
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:21, 9 Septembrie 2023
Multumesc frumos pentru ajutor . Credeti ma ca am cerut si fisa extinsa , dar ...exista un dar ...presedintele asociatiei parca e pe alta lume .....totul este dirijat de administraor care a venit la mine cu niste foi scoase din excel ....care mai rau m au bulversat .... cand credeam ca m am lamurit gaseam diferente la inregistrarile administraorului ....iar cand ii ceream explicatii ,venea cu alte fise care nu bateteau cu sume din fisele cele anterioare .....Mai nou am platit intretinerea iar suma a fost alocata pe plata penalitatilor cu toate ca pe OP am mentionat clar plata intretinere ( a ramas o suma de penalitati pe care nu am achitat o ) ..... Referitor la administartor si presedinte ,cand fac cate o boacana arunca pisica de la unul la altul ....Azi presedintele mi a spus ca administratorul trebuie sa achit ce e trecut in OP .... Deci ce sa mai inteleg !? .Va multumesc inca odata pentru legile mentionate .....Le voi studia cu multa atentie si voi incerca sa refac calculele conform spuselor colegei de forum careia ii multumesc din tot sufletul ,la fel si dumneavoastra
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna avocat,
Sfatul dvs. este bun, mai putin:
...Plus că o parte din sume sigur erau prescrise. Era foarte bine să apelați la un avocat.

Nu aveti de unde sa stiti, acum. Este posibil sa fie asa, dora daca asociatia "a stat cu degetul in gura", dar ma indoiesc, atata timp cat sentinta a fost ce-a descrisa...
Ca trebuia sa ceara o expertiza contabila, da este adevarat, dar am vazut multe exemple in care cu tot cu expertiza (care au marit costurile), proprietarul a pierdut...
Este adevarat, doamna Sirbu trebuia sa ceara ajutorul nostru cu mult timp inainte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la intretinere alekusta alekusta Buna ziua, as dori sa stiu, daca stie cineva, cum e posibil ca penalitatile la intretinere sa fie mai mari decat restantele. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere filimonandreea filimonandreea buna ziua ! Sunt si eu un restantier la intretinere, ca multi altii nu de rea credinta incepand cu anul 2002 pana in prezent; pana acum cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)