avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pe motiv de mutare locuri de munca in tara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pe motiv de mutare locuri de munca in tara cu costuri ...

Concediere pe motiv de mutare locuri de munca in tara cu costuri mai reduse. In realitate angajatul a fost ales in mod intentionat, alti angajati neconcediati aflandu-se in tari cu costuri mai ridicate decat Romania. Se poate da in judecata angajatorul?
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 08:00, 11 Septembrie 2023
Asa zisa incetare urmeaza a se produce peste un anumit numar de luni. Acum am fost informat ca la data X mi se va pune in fata sa semnez incetarea cu acordul partilor, si primirea a X salarii compensatorii.
Intrebarea mea este daca pot sa refuz (iar ei ma ameninta ca daca fac asta mi se injumatateste numarul de salarii compensatorii) sau pot cere mai multe salarii compensatorii. Sau nu?
Da, numărul de salarii compensatorii se poate negocia.

snipe1975 a scris:

Asa zisa incetare urmeaza a se produce peste un anumit numar de luni. Acum am fost informat ca la data X mi se va pune in fata sa semnez incetarea cu acordul partilor, si primirea a X salarii compensatorii.
Intrebarea mea este daca pot sa refuz (iar ei ma ameninta ca daca fac asta mi se injumatateste numarul de salarii compensatorii) sau pot cere mai multe salarii compensatorii. Sau nu?

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura este specifica firmelor mari pentru a evita concedierea colectiva. Cel mai bine luati salariile compensatorii cu care puteti sa va rezolvati niste nevoi fara credit si sa va cautati un nou loc de munca. Piata muncii este azi in favoarea dumneavoastra. Si eu am avut un litigiu de munca, am castigat la Curtea de Apel si am pierdut la Inalta Curte. Trageti singur concluzia. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, va adresez urmatoarea intrebare: in cadrul unei multinationale se inchide o agentie. In aceste conditii se restructureaza pozitiile. Conform ... (vezi toată discuția)
Despre concediere - reorganizare firma allessandra allessandra La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu concediere art 65, alin 1 Gabrielle2 Gabrielle2 Buna seara, Astazi am primit decizia de incetare a contractului de munca pe perioada nedeterminata cu aer 65, alin 1 ca urmare a dificultatilor economice ( ... (vezi toată discuția)