avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cand devine activa asociatia si se poate intruni ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cand devine activa asociatia si se poate intruni Adunarea Generala

Buna ziua,
Ieri au aparut pe situl judecatoriei urmatoarele:
Solutia pe scurt: Admite cererea. Acorda personalitate juridică petentei. Dispune înscrierea ASOCIAŢIEI .....în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor, aflat la grefa Judecătoriei ...... Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria ...... Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi,

Intrebare:
1. Ce trebuie sa fac pentru a intra mai repede in posesia documentelor de la judecatorie (Certificat, hotarare etc)?
2. Cand devine activa asociatia si se poate intruni Adunarea Generala?
3. De la ce moment Asociatia poate emite scrisori catre alte entitati conform activitatii din statut?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:46, 15 Decembrie 2023
Multumesc pentru raspuns.
Practic, modificarea ar putea fi prin completarea statutului cu o anexa in care sunt nominalizate persoanele din CD?
Imi puteti spune daca trebuie nominalizata si persoana responsabila cu controlul (cenzorul)?
Statutul cuprinde, sub sancțiunea nulității absolute, componența nominală a celor dintâi organe de conducere, administrare și control ale asociației.

Statutul poate prevedea numirea unui cenzor sau a unei comisii de cenzori.
Dacă numărul asociaților este mai mare de 15, numirea unui cenzor este obligatorie. Acesta poate fi o persoană din afara asociației.
În cazul în care asociația nu are obligația numirii unui cenzor, fiecare dintre asociați care nu este membru al consiliului director poate exercita dreptul de control.
cerere de eliberare a copiei legalizate a hotararii judecatoresti de acordare a peronalitatii juridice cu mentiunea de definitiva prin neapelare, de eliberare certificat de inscriere, de copie legalizate statut si de emitere extras RAF ( la judcatoriile care accepta sa dea ele....), taxa de timbur afernta cf. legiil,. carere depusa in ziua in care expira termenul de apel de 5 zile.... Mai mult nu aveti cum accelera... Asociatia dobandeste personalitate juridica in ziua can exprira termenul de apel si deci hotararea devine definitiva Dar AG se poate intruni si inainte de a exista personalitate juridica. Uneori chiar TREBUIE sa se intruneascal de ex. cand instanta a impus modificari la Statut ca o conditie pentru a acorda personalitatea juridica... de atunci poate si incheia sau emite orice acte juridic.... ce intelegeti prin "a emite scrisori" - ca simple scrisori de "imi place de voi, vrem sa ne cunoastem" poate trimite si cand inc anu are personalitate juridica....
daca in statutu nu era trecute personele din CD, instanta trebuia sa va respinga cererea, daca a admis-o este o eroare grava a instantei si da, ar fi bine sa o remediati Dvs. insa acum daca deja instanta a admis cererea, s-a dezinvestiti, nu mai puteti acum modifica, dar puteti ulteior oricand printr=o noua procedura de incuviintare modificare acte constitutive....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Consiliu director mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos imi puteti spune si mie care sunt pasii pentru a stabili un nou Consiliu director al unei ONG? (vezi toată discuția)
Urgent asociatii Lavinia Marian Lavinia Marian Buna ziua, ma intereseaza urgent o parare si temeiul juridic, cu privire la modificarea actului constitutiv. S-a intocmit actul aditional in baza oprocesului ... (vezi toată discuția)