Buna ziua,
Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se restituie, iar fostul proprietar il solicita de la mine.
Nici fondul de rulment nu vor sa-l dea proprietarului inapoi, mi-au spus sa ma inteleg eu cu el si sa-l dau eu vechiului proprietar. Eu pot face asta, insa cheltuiala aceasta nu era prevazuta in calculele mele din pacate f stranse. Nu stiu daca exista un termen in care pot face asta, daca am posibilitatea sa-i dau acesti bani cam peste o luna fara sa am probleme. Nici macar nu stiu daca va accepta, ma cam preseaza.
Si in legatura cu fondul de reparatii, ce trebuie facut.
Va multumesc mult pentru ajutor.
Contractul de vanzare-cumpararea s-a realizat pe baza unei procuri numai de vanzare, procura care a ramas definitiv la notar. Despre fondul de rulment sau de reparatii nu se specifica nimic in contract, doar verbal mi-a solicitat banii.
@dragodar
Dvs. sunteti proprietar de la data prevazuta in contract! DOAR de la acea data vi se calculeaza obligatiile de plata.
Daca, in contract, nu exista clauze specifice in privinta achitarii fondului de rulment si fondului de reparatii atuci NU aveti obligatia sa i le achitati!
Nu va faceti griji in privinta unui eventual litigiu pentru ca aveti castig de cauza. In plus, in cazul dvs., mi se pare doar o metoda de intimidare.
Succes!
1-Fondul de rulment ,dupa verificarea situatiilor platilor aferent spatiu care urmeaza sa fie tranzactionat,se restituie
2-Fondul de reparatii NU se restituie .
De acord perfect cu @presedintele, mai ales ca respectivul mandatar nu vrea sa plateasca pentru cotele din luna in care s-a facut vanzarea-cumpararea.
Sunteti "tanda pe manda", el nu vrea sa plateasca cota de intretinere, aceasta este acoperita de fondul de rulment (in mare!!).
In practica Dv. ii achitati cota lui de intretinere si ramaneti cu fondul lui de rulment.
Despre fondul de reparatii am mai spus, nu se restituie.
Nu va faceti nicio problema si nu mai raspundeti la apelurile lui intrucat nu mai aveti ce sa lamuriti. Cu oameni lipsiti de bunavointa se plateste cu aceeasi moneda!