Am fost la un cabinet notarial, si le-am explicat atat doamnei de la secretariat cat si doamnei notar ca vreau sa fac un contract/procura incheiat intre parintii mei si mine pentru a putea face ridesharing cu masina care este pe numele tatalui meu. Ele mi-au dat de inteles ca stiu cum trebuie elaborat, iar dupa ce l-am semnat nestiind cum trebuie sa arate i-am aratat contractul administratorului cu care trebuie sa colaborez mi-a spus ca nu este ok facut.
Intrebarea mea este: se mai poate modifica sau sa se poata inapoia banii pe acel contract care nu ma ajuta la nimic?
Da, și asta este corect.
Administratorul este un neprofesionist. Ar trebui sa se mai informeze.
Juridic, contractul de comodat este actul corect.
De ce?
Pentru ca mașina este a părinților și v-au dat-o spre folosință.
Dvs nu folosiți mașina în numele și pentru părinți, astfel încât ei sa fi făcut procura/împuternicire.
Dacă părinții va dădeau mașina pentru interesul lor direct, atunci v-ar fi făcut împuternicire sau procură.
Dar dvs folosiți autoturismul în interes personal, respectiv acela de a face ridesharing.
În baza contractului de comodat, dvs aveți mașina în folosință pentru o anumita perioada.
Exact asta ii comunicați administratorului. Va asigur ca cel puțin la firma Uber, nu a fost nicio problema cu contractele de comodat.
Cei de la notariat nu au de ce sa schimbe nimic.