avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat din hipermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat din hipermarket

Am fost prins furand din [hipermaket] niste produse totalizand suma de 350 RON.

Am fost bagat intr-o camera, perchezitionat si am avut de ales intre a plati o suma de 800 RON si produsele furate raman la ei sau politie, normal ca am ales varianta sa platesc suma de 800 RON ( avand in vedere ca nu dispuneam de aceasta suma in momentul respectiv mi sa retinut buletinul si telefoanele si am primit o perioada de maxim 7 zile din partea lor in care pot veni sa platesc suma de bani si voi primi inapoi bunurile confiscate )

Este normal ? pot face ceva ?

Mersi
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:17, 30 Ianuarie 2010
Apreciati aspectul esential ca nu a fost formulata plangere,nu au fost implicate autoritatile,asa ca ,intreprindeti efortul achitati suma convenita,si solutionati amiabil situatia.
Invatatura de minte pentru viitor !
Poate ca ar trebui sa discutati cu ei sa cumparati produse de acei bani suplimentari.
As fi curios ce ar zice.
Stimata domnisoara(cel putin dupa nickname)"paula392"

As incepe cu o intrebare care banuiesc ca in conceptia dvs.juvenila, este pur retorica:
Este normal sa furi dintr-un magazin ?

Aveti telefoane(nu telefon !),poate aveti si posibilitati materiale ,cu ajutorul parintilor dvs,banuiesc si ati vrut sa incercati senzatii noi si tari,sa obtineti ceva prin furt,nu prin munca,pentru ca munca este grea si este pentru tractoare

Dupa ce sunteti prinsa,beneficiati de clementa celor de la magazin(banuiesc ca ati plans cu "lacrimi de crocodil" sa o implorati) si apoi intrebati cat de legal au procedat cei care v-au iertat oprindu-va pana la plata niste bunuri ca gaj.

Va spun eu:
Procedeul celor de la magazin nu este legal ,pentru ca legal era sa va opreasca acolo,sa fie chemata politia ,care sa va fotografieze si sa va amprenteze,apoi sa va intocmeasca dosar penal pentru infractiunea de furt calificat.,prevazuta de art.208-209 lit.e(furt dintr-un loc public)c.pen.,sanctionabila cu inchisoarea de la 3-15 ani pentru majori si de la 1,6 ani la 7,6 ani pentru minori.
Normal era sa fie chemati parintii si sa fie anuntata scoala daca invatati ,iar dosarul dvs. penal,sa fie inaintat instantei pentru a hotara o pedeapsa cu suspendarea executarii,care va aducea pete in cazier si greutati intr-o angajare ulterioara,in urmarea unor cursuri ale unor institutii de invatamant .

Eu cred ca asa era normal.
Dvs.ce credeti ?

Nu sunt fata, sunt baiat,

Da stiu cum este sa muncesti, circumstantele mau obligat sa imi castig existenta de la la 18 ani ( concomitent cu scoala am si muncit si inca muncesc ), tot ce am , ma pot lauda ca am obtinut prin munca mea ( uneori mai putin cinstita, ca in cazul de fata )
Nu am plans mi-am asumat raspunderea ptr ce urma sa se intample
Am intrebat daca au procedat legal deoarece vreau sa stiu in ce mam bagat si sa cunosc riscurile

Mersi ptr sfat :)
Astazi am fost si am achitat suma respectiva de 800 RON produsele nu mi-au fost acordate deoarece politica lor este sa platesti de 10 ori contravaloarea bunurilor furate ... in cazul meu rezulta in jur de 3500 RON ... nu am primit nimic la mana prin care carrefour sa scrie alb pe negru ca renunta la acuzati dar am fost asigurat ca din moment ce conflictul sa aplanat pe cale amiabila ei nu vor depune nici o plangere ...

Alte discuții în legătură

Situatie de furt: nelamuriri ContSters413983 ContSters413983 Buna ziua, Sunt psiholog si am nevoie urgenta de o lamurire din partea unui profesionist in legatura cu situatia unui client de-al meu. Clientul pentru ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Nicoleta1234444 Nicoleta1234444 Buna ziua, am o intrebare . Prietena mea are vârsta de 20 de ani, la 16 ani a mai avut un contact cu legea , furand produse cosmetice dar atunci cazul s-a ... (vezi toată discuția)
Un furt calificat, minor, situatie grava, viitor la scoala mariaantonescu mariaantonescu am fost la cumparaturi in carrefour cu parintii si eu ( doar eu, parintii mei nu au stiut) am furat produse in valoare de 140 ron. le-am achitat, au fost ... (vezi toată discuția)