avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma

Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Se vor face cercetari.
E cam dubios ca ati lasat cosul intr-un loc si apoi tocmai ruda dvs a venit, a luat cosul si...au disparut produsele...B-)

Nu ar strica sa va cautati un avocat pentru ca e posibil sa aveti nevoie, macar atunci cand veti da declarartii.

avocat Claudiu Lascoschi
ideea este ca el asta trebuie sa faca
dar eu unul am lasat produsele electronice pe un raft dar ei zic ca erau in cos
nu am luat nici un produs fara sa-l platesc
oricum sa zicem ... ce se poate intampla in situatia data
multumesc anticipat
Buna ziua .

As dori si eu un raspuns la o problema similara .
Un prieten de-al meu a sustras alimente in valoare de 45 de lei dintr-un hypermarket fara sa declare aceste produse la casa .
In afara de produsele de 45 de lei a pus pe banda produse in valoare de 15 lei pe care le-a platit .
Casiera a solicitat verificarea rucsacului pe care acesta il avea in posesie si a dat peste aceste produse .
A fost chemata politia iar acesta a fost pus sub acuzarea de "Furt Calificat" , este la prima abatere .
As dori un raspuns daca este posibil pentru urmatoarele probleme :
1.Care este sanctiunea care se aplica in acest gen de caz.
2.Cat dureaza in medie pentru genul acesta de infractiuni urmarirea penala .

Va multumesc anticipat .

Multumesc pt. raspuns si imi cer scuze pentru dublu post .
Daca produsele au fost inapoiate pe loc ... ce prejudiciu trebuie platit ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
FrankSinatra, utilizator
pallmall a scris:

ideea este ca el asta trebuie sa faca
dar eu unul am lasat produsele electronice pe un raft dar ei zic ca erau in cos
nu am luat nici un produs fara sa-l platesc
oricum sa zicem ... ce se poate intampla in situatia data
multumesc anticipat

E destul degreu de zis ce s-ar putea intamplain ceea ce va priveste.
E posibil sa fiti considerat nevinovat.
Daca ati firugat frumos poate ca ar fi raspuns cineva.
Daca veti achita prejudiciul vetiprimioamenda administrativa.
Daca veti repeta astfel de fapte veti avea probleme mai mari.

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)