Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei
Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.
Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.
Intrebari:
1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.
2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?
3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?
4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Expunerea dvs. da nastere la mai multe probleme.
Ar fi bine sa isi angajeze avocat daca e vorba de alte probleme si nu intelege sa isi recunoasca fapta.
Pe caseta se va vedea ce s-a intamplat.
Daca totul este fara fundamnet faptic si juridic si este vorba de un abuz, firma de paza poate fi data in judecata.
Politia deocamdata cerceteaza cazul.
Daca este nevinovat nu are de ce sa ii dea nici macar amenda administrativa.
Din relatarea dvs pare ca omul sa fie nevinovat.
Va multumesc frumos pentru informatii
Si eu cred ca nu i se va da amenda si ca se va rezolva simplu la sectie .Oricum acea caseta nu stiu in ce masura poate proba vinovatia sau nevinovatia adica daca pe caseta apare ca a lipit eticheta aia pe jucarie lucru care s-a si intamplat inseamna ca e automat vinovata de tentativa de inselaciune sau furt? Nu cred ca se poate numi furt mai ales ca obiectul a fost returnat si ca nu au fost prejudiciati cu nimic si mai mult ca sigur politia are si alta treaba decat sa stea sa zgarme dupa caii brezi pe pereti ai agentilor de paza care mai nou de la criza au ordin sa cheme politia cat mai des prin magazine,dar cand iti bat ei pe bon 100 de ron in loc de 10 ron aaaa scuzzeee si asta e X-(
La ce incadrare legala s-ar face acest caz ?Nici nu cred ca exista asa ceva prevazut in lege -eticheta aplicata gresit sau ce ? ,oricum cred ca cel mai bine ar fi sa astepte pana luni sa vada ce ii spun cei de la sectie de politie si in functie de asta sa vedem pasul urmator ,in caz de ceva mai complicat decat la prima vedere o sa va recomand sa o ajutati :) Multumesc mult pentru ajutor !
Eu cred ca ar putea sa mearga insotit de avocat si sa vizioneze caseta.
Este indicat sa fie si un avocat intrucat acesta poate fi un observator independent si mediator intre politie si client.
Partea rea este ca daca va da in judecata firma de paza caseta video e posibil sa nu fie incuvintata ca proba de instanta civila.
Parerea mea este ca ar fi o proba esentiala dar va trebui ca instanta de judecata sa faca o adresa catre politie pentru a trimite caseta.
Politia nu ii va da caseta sau o copie dupa aceasta, desi din punctul meu de vedere ar avea dreptul la o copie la un anumit moment procesual, dar nu maine.
Buna! Cu regret spun acest lucru si imi este foarte rusine,dar am facut-o de oaie. Am intrat in supermarketul Real din cluj de unde am cumparat struguri si nectarine in valoare de 11 lei. Asupra mea aveam 20 de lei. La raionul de papetarie am vazut un set de markere pt inscriptionat dvd-urile in valoare de 15 lei. Oricum aveam de gand sa le cumpar in ziua urmatoare dar am facut prostia sa cred ca le pot fura si sa nu fiu prins. Dupa ce am platit fructele am fost acostat de un agent de paza, dus intr-o camera de a lor de unde ei au chemat politia. Am fost surprins de camera de luat vederi. Echipajul de politie ajuns la fata locului mi-a luat declaratia, atat mie cat si operatorului ce m-a surprins pe camera. Dupa plecarea politistilor, am imprumutat 6 lei de la un coleg plus cei 9 restul de la fructe si am achitat markerele dar nu am mai luat bonul. Eram necajit, si foarte abatut. Politistii mi-au spus ca voi fi chemat la politie pentru inca o declaratie. Doresc sa precizez ca nu am antecedente penale, sunt la prima abatere de acest gen,nu am luat niciodata vreo amenda,am fost cooperant si mi-am recunoscut imediat fapta. As dori sa stiu ce risc in acest caz. Sub ce incidenta a legii ma incadrez si ce pot sa fac ca greseala pe care am facut-o sa fie cat mai putin sanctionata. Va multumesc .
Sub incidenta Codului penal, infractiunea de furt calificat. Pentru ca valoarea prejudiciului este foarte mica si a mai fost si acoperit... o sa primiti o amenda administrativa.
Furt
Leylia
Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt.
Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)