Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei
Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.
Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.
Intrebari:
1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.
2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?
3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?
4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Ca sa nu mai deschid un nou topic imi voi spune problema aici.
Astazi am fost la cumparaturi in metro, pe langa alte cumparaturi, de la raionul de papetarie am luat mai multe pixuri pe care le-am pus in cos. In timp ce ma plimbam am desfacut unlul dintre ele pentru a face niste notite pe o lista de cumparaturi. Fara a-mi da seama l-am bagat in buzunar impreuna cu lista si mi-am vazut de treaba. La iesire am fost oprit si rugat sa prezin pixurile care le am asupra mea.... le-am aratat pe cele din cos si i-am prezentat factura... Mi-au zis ca vor sa vada in buzunar ce pix am la mine. Uimit, am scos tot ce aveam in buzunare printre care si pixul care nu l-am achitat, din prostia mea. Nici nu au vrut sa auda scuze sau faptul ca vreau sa-l achit, au sunat direct la politie.
buuunnn.... dupa toate astea am fost condus intr-o sala unde am prezentat buletinul si am dat o declaratie. Ulterior a venit si politia, alta declaratie... (defapt aceiasi dar scrisa pe alta pagina), au dat declaratie si reprezentantii firmei de paza...
Eu am declarat exact cum s-a intamplat ... ca am platit toate produsele in val. de 200 lei, printre care si celelalte pixuri iar pe acela pur si simplu am uitat de el. "Paguba" am achitat-o ulterior la una dintre casele magazinului... dupa ce am dat cu totii declaratii.
Dupa toate astea am fost la politie, unde politistul a facut ceea ce cred eu ca era un raport in care erau toate declaratiile noastre dar scrise de el pe niste formulare. Toate facturile au ramas la politie (cea cu toate cumparaturile si cea pe pixul achitat ulterior).
Mi-au zis ca imi fac dosar penal ...
Ma gandesc ca nu voi ajunge la puscarie pt un pix de 5 lei si sper ca nici amenda penala nu voi lua.
Intr-un hypermarket am avut o problema .
Cautand niste becuri am gasit 2 becuri de un tip in alt ambalaj(mai ieftin) decat cel origonal.
Constatand acest lucru si cum cum eu avem nevoie de 4 tentatia a fost sa mai procedez la fel cu alte doua de acel gen la fel (mentionez ca este prima data cand fac acest lucru mai mult din teribilism decat din alta cauza ) .
Acolo mi-a fost comunicat ca au vazut cum schimbat ambalajul celor 2 becuri cu altele mai ieftine.
S-a intocmit proces verbal cu ceea ce au constatat .
Mentionez de asemenea ca nu am avut actele la mine si am dat doar numele.
Am platit produsele toate 4 la pretul lor real dupa care am fost lasat sa plec.
Intrebarile mele sunt .
Mai se poate intampla ceva dupa acesta (ex. implicarea politiei,dosar penal,etc)
De ce nu am primit nici o copie dupa procesul vb intocmit( adica pana si bonul cu care am platit produsele a fost retinut de catre agenti)?
Trebuie cumva sa ma intorc sa cer o copie acestui proces vb de constatare si a
bonului ?
Furt
Leylia
Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt.
Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)