avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma

Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Buna.Am si eu o problema: acum cateva zile am fost cu prietena mea intr-un supermarket la cumparaturi. Datorita faptului ca ea nu are un job, si eu nu am mai avut de lucru in ultimele 4 luni, eram intr-o situatie mai disperata, si pt prima oara am facut greseala de a incerca sa trecem de casa de marcat avand in geanta ei mai multe produse alimentare si nealimentare. La casa de marcat am fost opriti de agentii de paza, ni s-a cerut sa aratam continutul gentii, ni s-au luat declaratii, proces verbal, ni s-au facut poze. Am cooperat in totalitate, am achitat pe loc intreaga suma corespunzatoare continutului gentii (147 RON), nu am primit nici un fel de amenda, si ne-au spus ca magazinul nu se constituie parte civila, bunurile fiind recuperate. Suntem la prima abatere, niciunul dintre noi nemaiavand nici un fel de antecedente, dosar penal, cazier. Politia nu a fost chemata la locul incidentului, toate declaratiile fiind luate in prezenta agentilor firmei de paza; in schimb ni s-a spus ca dosarul cu declaratiile noastre va ajunge la Politie, unde vom fi chemati sa dam declaratii din nou in termen de o saptamana. Suntem destul de speriati, fiind pt prima oara in aceasta situatie (si ultima oara!!!) Ea va trebui sa plece din tara in cateva saptamani, definitiv. La ce ne putem astepta de acum incolo, care este procedura?
Nu cred ca se va sesiza politia.
Cred ca au avut chef sa se joace de_a politistii.
Sincer, nu cred ca vroiau doar sa se "joace", caci 1.erau prea multi (aprox. 4 pe la case, si inca vreo 4-5 care "anchetau"); 2.pareau prea frustrati ca au mai prins pe cineva, si ca trebuiau sa mai stea vreo 2 ore pt declaratii. La fel de bine puteau sa ne lase sa plecam...Vroiam totusi sa va cer sfatul? Chiar ar putea exista posibilitatea sa i se "piarda" urma dosarului nostru, si sa nu mai ajunga la Politie, prin urmare nici in instanta? Si cum ar fi posibil sa aflu daca intr-adevar e asa, sau nu?
Parerea mea este ca nu se va sesiza politia.
Declaratia pe care ati dat_o nu va ajunge la politie.

Nu vreau sa zic mai mult dar eu zic ca ati scapat de aceasta data...
Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)