Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei
Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.
Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.
Intrebari:
1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.
2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?
3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?
4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Am intrat intr o mare problema si va solicit ajutorul daca mi l puteti si sunteti dispusi sa mi l oferiti
Acum o luna am fost sa-mi cumpar de imbracat din mall am cumparat o palarie in valoare de 50 de ron apoi am furat o camasa si un tricou la iesirea din magazin alarma a inceput sa piuie
Atunci m am intors in magazin si am asteptat agentul de paza
Am fost dus intr o incapere politia a fost anuntata , am fost dus la politie , am dat declaratie in declaratie am povestit totul cu lux de amanunte sincer si fara sa mint mi-am recunoscut fapta
Este prima oara cand comit aceasta fapta nu am atecedente penale cazierul este inca curat
Precizez ca am varsta de 17 ani
Iar acum 2 zile am primit acasa citatie sa ma prezint la sectia de politie 15
M am prezentat acolo doamna sub comisar mi a chemat un avocat din oficiu inpreuna cu doamna sub comisar si avocatul din oficiu am mai completat o declaratie fiind urmatoarea : In jurul orei 19:00 am plecat in complexum comercial Sun Plaza cu gandul sa-mi cumpar de imbracat dispunand de suma de 200 de ron . Am ajuns in magazinul Pull & Bear dupa achitarea unei palari m am plimbat prin magazin si am vazut o camasa si un tricou care imi placeau
Produsele le-am probat in cabina de proba cu gandul sa le cumpar
Printr-un act de teribilism am hotarat sa le sustrag inlaturand dispozitivul de siguranta fara sa il distrug . La iesirea din magazin s au declansat dispozitivele de siguranta la declansarea lor m am intors in magazin si am asteptat agentul de paza . La sosirea agentului de paza am fost dus intr o incapere si s a constatat fapta comisa. Ulterior a fost chemata politia am vrut sa platesc produsele furate dar casierul firmei Pull&Bear a refuzat motivand ca nu este aceasta politica firmei. Recunosc si regret fapta comisa.
Mi a fost comunicat ca incepe urmarirea penala si dosarul urmeaza sa ajunga la parchet si ca trebuie sa astept sentinta procurorilor
Declaratia nu a fost schimbata doar am mai declarat o data
Imi doresc sa stiu cam ce sentinta voi primi sunt acuzat de furt calificat
Produsele sunt in valoarea de 159 ron
Astept raspunsul vostru va rog sa ma ajutati
In cazul in care prejudiciul nu a fost recuperat cel intradevar mic de 159 RON, mergeti la parchet si faceti o cerere prin care spuneti ca doriti sa achitati prejudiciul insa partea vatamata nu doreste sa il primeasca.
camasa si tricoul au ramas la firma respectiva de imbracamine am inteles ca asta inseamna ca prejudiciul este recuperat
eu doream sa le achit si sa ramana acolo dar au refuzat sa le achit pastrand camasa si tricoul
deci prejudiciul este recuperat nu ?
Buna ziua. Am si eu o mare problema...Spre rusinea mea,am fost prins acum 2 zile intr-un mall din buc cand am sustras o pereche de blugi in val de 200 ron.Este prima mea fapta de acest gen si imi este foarte rusine.Am fost prins de agentii de securitate,s-a chemat politia,am inapoiat bunul,s-au facut actele necesare predarii bunului,apoi am mers la politie.Acolo am dat declaratie,m-au amprentat si mi-au spus ca incepe urmarirea penala.Domnul politist mi-a spus ca mai mult ca sigur o sa primesc amenda administrativa.M uitat sa mentionez ca recunosc fapta...nu mai am absolut nici un fel de antecedente.As vrea sa stiu ce se intampla in continuare,cat o sa dureze pana o sa primesc ceva acasa...Inca un lucru,eu sunt din prov,dar acum pe perioada verii stau la un camin,cum as putea face sa-mi vina citatia sau amenda la adresa de la camin.V-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu un raspuns.
Cu putin noroc , o sa scapati doar cu o amenda administrativa .
Actele intocmite si solutia , va vor fi comunicate la adresa de domiciliu / resedinta .
Faceti-va rezidenta pe capitala .
Desi ati putea vorbi cu politstul care va instrumenteaza cazul , sa va citeze telefonic .
Furt
Leylia
Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt.
Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)