avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma

Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
mergeti si astazi si intrebati.eu am vazut cazuri in care nu s-a intocmit dosar penal.poate aveti noroc.
V-a multumesc mult
Offf, offf, offf! Mai oameni buni, nu mai furati, tata, de nicaieri, nici din supermarketuri nici din hipermarketuri, nici macar de la vecinu' Costica! Ce ... Doamne iarta-ma! se intampla in tara asta de am ajuns ca topicul "furt calificat din hipermarket va rog ajutati-ma" sa aiba zeci (31!) de pagini? Aproape toti cei care posteaza aici pentru "ajutoooor" au varsta ficei mele sau 2-3 ani in plus. Am citit mai sus, scris de diana ramona ca "scoala" romaneasca scoate altceva pe banda decat ar trebui ...
Da, asa este, insa nu e vorba numai de scoala romaneasca ci de intreaga societate romaneasca care este bolnava de necinste. Suntem bolnavi de necinste iar tinerii care posteaza aici "va rog sa ma ajutati ..." dupa ce au furat si au fost prinsi furand ma intristeaza in cel mai inalt grad insa nu ma induioseaza deloc.
O sa-mi schimb parerea dupa ce voi citi o postare de genul "Fur de luni de zile din magazine, n-am fost prins/prinsa insa vreau sa incetez".
dle avocat,nu trebuie sa generalizam.sunt multi adoloescenti care viseaza ca nu ii va prinde nimeni.altii sufera de cleptomanie.am vazut multi tineri bogati,care fura pentru ca ``nu se pot abtine``. dupa cum ati vazut,majoritatea sunt foarte speriati si cer ajutor,nu suntinfractori in sensul real al cuvantului.trebuie ajutati.
C.I. a scris:

dle avocat,nu trebuie sa generalizam.sunt multi adoloescenti care viseaza ca nu ii va prinde nimeni.altii sufera de cleptomanie.am vazut multi tineri bogati,care fura pentru ca ``nu se pot abtine``. dupa cum ati vazut,majoritatea sunt foarte speriati si cer ajutor,nu suntinfractori in sensul real al cuvantului.trebuie ajutati.

Stiti ceva? Eu eram dintre aceia care isi inchipuia ca legea este respectata nu pentru ca exista pedeapsa ci pentru ca exista o constrangere morala in acest sens.
Sufera de cleptomanie ? Oh, Doamne! Pai asa, prin medicalizarea fiecarui comportament social daunator vom ajunge sa sustinem ca altul nu trebuyie condamnat pentru ca sufera de "homicidomanie" sau de alte manii inventate de psihiatri si psihologi pentru a nu-si pierde "obiectul muncii" Acum 150 de ani psihiatri americani aveau o denumire specifica pentriu afectiunea sclavilor negricare fugeau de pe plantatii pentru a-si castiga libertatea; cu cca 100 de ani in urma orice femeie incerca sa demonstreze ca este egala cu barbatii era calificata de aceeasi "medici"ca isterica (histeron inseamna uter in latina); acum 50 de ani homosexualitatea era considerata "boala psihica" ... etc. Acum vorbim despre "cleptomanie" "dependenta de alcool sau droguri"si le denumim boli fara sa ne intrebam daca este de natura unei boli sa definesca si sa influentyeze un comportament social sau este doar o "medicalizare"adica introducerea fortata a unui comportament social in sfera medicinei cu scopul exonerarii unor persoane de raspunderea penala.
Pe panta aceasta lunecoasa vom sfarsi "tratand" pedofilii de ... "pedofilomanie" ...
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)