Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei
Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.
Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.
Intrebari:
1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.
2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?
3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?
4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
De repetat cu certitudine nu se va mai repeta. Chiar nu stiu ce-a fost in capul meu de m-a impins sa fac asta.
Sper sa se termine cu bine toata treaba si sa nu am parte de invitatii-surpriza la audieri/declaratii sau sa-mi fie anuntat angajatorul despre acest incident (din cate am mai citit pe-aici, daca politia nu a fost chemata ar trebui sa fie ok, nu?)
Oricum, lectie invatata. Recomand tuturor cititorilor sa stea locului si sa nu faca ce-am facut eu, oricat de neinsemnat ar parea obiectul si oricat ar crede ca pot scapa fara sa fie prinsi.
buna seara,
sper sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri
si eu am fost prins furand dintr-un hipermarket:((.. ....ca sa nu cheme politia a trebuit sa platesc o amenda in valoare de 1 milion ...bunurile in valoare de 30 lei au fost recuperate
atata timp cat le-am platit acea amenda nu cred ca mi-ar mai putea face o plangere la politie ....ce ma neliniste-te pe mine in schimb este ca agentul de paza mi-a zis ca ma vazuse si in alte zile furand cate ceva :P.....intrebarea mea este....magazinul imi poate face plangere la politzie pt furturile din zilele precedente cu toate ca nu m-a prins cu produsele asupra mea avand doar inregistrarea video....tin sa precizez ca bunurile sustrase in alte zile nu depasesc 1 milion cuantumul amenzii platite...practic, ei si-au recuperat pierderea
aaa...si ink o intrebare.....magazinul mi-a pus interdictia de a mai intra la ei ...ce mi se poate intampla dak incalc ac interdictie?
Veti obtine o pedeapsa cu suspendare conditionata. Pentru furt nu aveti posibilitatea legala de a fi sanctionat cu amenda. Nu este exclus sa obtineti chiar o achitare pe lipsa de pericol social al faptei deoarece v-ati recunooscut fapta, prejudiciul a fost minor si recuperat in totalitate, de asemenea sunteti student si prezentati garantii sporite de corectare. Toate acestea sunt circumstante care va sunt favorabile dar aveti nevoie de un avocat care sa le scoata in evidenta si sa convinga instanta ca o pedeapsa cat mai mica sau achitarea vor fi in masura sa va determine ca in viitor sa nu mai comiteti astfel de fapte. In mod normal pedeapsa trebuie sa fie de aproximativ 5-6 luni cu suspendare conditionata.Mult succes !
Nu s-a sesizat politia si prin urmare nu va fi tras la raspundere penala.
In practica se aplica amenda administrativa pentru astfel de fapte...de multi ani...
Daca s-ar aplica pedepse cu suspendare ar trebui sa mai construiasca statul cateva penitenciare intrucat destul de multi nu se astampara...
Furt
Leylia
Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt.
Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)