avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma

Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Sal...am si eu o intrebare care este adresata celor care stiu....daca in cazul in care iei ceva din supermarket fara sa platesti si esti prins si cazi la invoiala cu cei din magazin si nu este chemata politia, achiti contravaloarea produselor cu de pana la 10 ori diferenta adica 1x10 si esti lasat sa pleci pe urma....dar inainte de asta iti sunt luate datele de cei din magazin,dar nu semnezi nimic nicaieri, intrebarea este ce se poate intampla,te au cu ceva la mana?
Astept un raspuns...
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
viper1981, utilizator
Daca supermarketul va da interdictie sa mai intrati, eu zic sa va conformati, pentru ca pot depune plangerea pentru primul furt. Desi si interdictia, si incasarea de 10 ori nu sunt legale.

Cel mai probabil ati scapat si nu veti fi chemat la Politie.
eumarian a scris:

Daca supermarketul va da interdictie sa mai intrati, eu zic sa va conformati, pentru ca pot depune plangerea pentru primul furt. Desi si interdictia, si incasarea de 10 ori nu sunt legale.

Cel mai probabil ati scapat si nu veti fi chemat la Politie.

Datele iti pot fi luate si pe strada de jandarmi si mai nou de peste tot zic eu...chiar si de pe o copie de buletin pierduta pe strada...acum ce ar fi sa te trezesti cu tot felul de amenzi si tot felul de chemari la politie...eu stiu ca trebuie sa semnezi un proces verbal...chiar daca il faci cu obiectii si plus de asta era doar o hartie tipizata in magazin fara nici o valoare juridica...in afara de datele de pe buletin nu au nimic...nici chiar o copie...cum pot justifica ei de unde si pentru ce anume mi-au luat datele....pot spune ca am spart ceva in magazin si ca m-au oprit la case...si am platit contravalorea...si daca mai ai si un martor care a auzit cand angajatul a zis ca am spart o sticla de bautura...ce mai pot face...pe camere nu poti fi luat pas cu pas exista si unghiuri moarte si spatii nefilmate...daca au vazut ca am luat ceva de la raft...cum dovedesc ei ca am iesit cu ele din magazin fara sa platesc...???
Chiar daca s-ar pune interdectie,aceasta ar trebui formulata in scris,semnata si motivaya.

In al doilea rand,chiar daca s-ar formula plangere penala,daca userul nu are antcedente penala,ar primi o amneda administrativa.

Deci,a-ti cam scapat,numai ca data viitoare,poate nu o sa mai fie atat de simplu.Incercati sa traiti curat.
Ac interdictii nu sunt legale. Si mie mi s-a pus interdictie de a intra intr-un hipermarket asta dupa ce le-am platit o amenda, dar cu toate astea am intrat, dar nu inainte de a cere parerea celor de la protectia consumatorului si a unui judecator care mi-au zis ca daca intampin probleme si daca sunt bruscat sa ies din magazin sa chem politia si apoi sa-i dau in judecata .La protectia consumatorului am facut si o plangere pt ac nesimtire a lor si mi-au zis ca pt ac interdictia cu siguranta hipermarketul isi va lua o amenda...ei m-au sfatuit sa fac o plangere si la garda financiara:))
Judecatorul chiar a inceput sa rada de ac "interdictie pusa" si mi-a si zis ca daca intr-adevar nu vor sa ma vada in magazin nu au altceva de facut decat sa-mi deschida proces in care sa ceara expres ac lucru...doar o instanta poate pune interdictii de a intra undeva iar acele interdictii sunt pe perioade limitate de timp:P

Acum se face 2 saptamani de cand am intrat in acel hipermarket, m-a vazut si cel care imi intocmise procesul verbal si nu mi-a facut absolut nimic...pesemne stie ca nu are ce sa-mi faca chiar daca am si semnat procesul:)

Am o curiozitate...am uitat sa-l intreb pe domnul judecator atunci cand am intrat in audienta asa ca intreb aici. Oare ac hipermarketuri daca s-ar duce dupa n luni cu plangerea penala la politie nu pot fi luate la intrebari de politie de ce n-au chemat la fata locului politia ?...de ce au tacut....asta nu inseamna favorizarea infractorilor?

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)