shtefanG a scris:
acum o luna de zile imi propune un amic sa furam benzina dintr-un matiz. in fine, m-am dus cu el am incercat prima data la un matiz dar a fluierat cineva la noi si am fugit. am ajuns in alta parcare si acolo am luat benzina din altul. a venit politia, am fost dusi la sectie, acolo am recunoscut, prejudiciul de 27 l de benzina s-a recuperat, iar dosarul inca este in formare pt ca potrivit agentului care mi-a consemnat chiar azi prima declaratie data mai are de audiat martorii (2) si propietarii celor 2 matizuri. sunt sub acuzatia de furt calificat art 208/209 cu aplicare in art 41 alin 2( furt calificat in continuitate) precizez ca am facut asta pt a plati caminul (sunt student iar ai mei nu sunt bogati) deoarece aveam 3 luni restanta si ma dadeau afara, si ca este prima fapta. imi puteti da niste sfaturi?. va multumesc anticipat
Cel mai important in acest moment este sa va recunosteti fapta pt a putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei ce vi se va aplica. De asemenea trebuie sa cooperati cu organele de cercetare, sa aveti o atitudine de regret asupra faptelor savarsite si sa nu aveti antecedente penale, toate acestea constituie circumstante atenuante. Luati-va un avocat de urgenta, infractiunile de furt sunt aspru sanctionate in Romania.