avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma

Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Buna seara.va rog imi puteti explica ce inseamna neinceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii furtului calificat prevazuta de art 208 alin 1,209 alin 1,litera e din Codul Penal.
Multumesc anticipat

eu inteleg ca statul si-a incheiat socotelile cu persoana in cauza.
da insa nu cumva rezolutia procurorului sa fie atacata in 20 de zile de la comunicare.
de catre cine?
pe langa asta pe instiintare scrie ca statul suporta cheltuielile faptei in cauza.
de catre partea care considera solutia nelegala.partea vatamata de exemplu.
buna ziua, am si eu o problema destul de complicata si anume:
in urma cu 2 luni am facut o tranzactie cu cineva- eu am luat de la un prieten o marfa (nu droguri si alte alea) o marfa cu circuit inchis, cu gandul sa o vand mai departe si sa scot si eu un profit la aceasta tranzactie. pana aici totul bine insa cel caruia trebuia sa ii vand marfa el fiindumi fost coleg de munca a spus totul patronului care a anuntat politia iar dupa ce tranzactia s-a finalizat eu am fost luat pe sus de politie (mi-au facut un filaj) si dus la sectie. acolo am declarat tot am fost sincer pt ca oricum stiau si ei tot am cooperat si l-au luat si pe prietenul de la care am luat marfa care nu a declarat la fel ca mine si a declarat ca eu de fapt trebuia sa iii dau marfa inapoi la sfarsitul lunii ca sa nu iasa il minus la inventar.
mentinonz ca marfa era in valoare de 1500 ron si sa recuparat iar banii (marcati) la fel, astazi am fost chemati iar la politie amandoi iar el sia sustinut declaratia desi polititstul la avertizat ca stie ca el minte si ca nu e bn ce face, iar eu mi-am mentinuto pe am mea, la sfarsti polititsul spunandumi ca sa inceput la mn urmarirea penala dar sar putea sa se opreasca pt ca am cooperat, iar la incadrarea faptei nu mai stiu sigur cum a zis: ori ca din delapidare sa trecut la furt ori invers..
ideea e urmatoare ce pot pati eu si ce poate pati prietenul meu (mai ales ca nea zis politistul ca o sa ceara o expertiza cu poligraful)
va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)