avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma

Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
la fel ca restul topicului.amenda administrativa sau inchisoare cu suspendare.depinde de procuror si de circumstante.
beatrice31 a scris:

buna seara.am si eu o problema asemanatorae topicului.
acum cateva zile am fost la cumparaturi in real,acolo am pus cateva lucruri in cos si apoi am fost sa probez niste pulovere....si in cabina de proba,dintr-o prostie am introdus in geanta un pulover si inca 3 lucruri,toate in valoare de 53 de lei.apoi m-am dus sa platesc lucrurile din cos la casa,dupa care un agent m-a rugat sa il urmez pt ca vrea sa faca o verificare.in camera respectiva...mau pus sa arat ce am in geanta,si sa recunosc daca le-am furat din real.am recunoscut in cele din urma,apoi m-au pus sa platesc produsele...au facut un proces in care au consemnat ca m-au prins furand si ca au recuperat valoarea produselor furate..au anuntat politia care m-au dus la sectie unde m-au pus sa fac o declaratie a celor intamplate,am colaborat,apoi m-au amprentat si pozat.mi-au luat nr de tel si au spus ca ma vor suna.
Intrebarile mele:
1.ce se poate intampla in continuare?mi se va da amenda sau voi ajunge in instanta?
2.ma vor suna,daca mi-au luat nr de tel,sau imi vor trimite citatie,si cam la ce perioada de timp?
3.daca cei de la real si-au recuperat banii pt prod furate de mine,vor mai avea legatura cu ce va fi mai departe?
Va rog frumos astept un raspuns....multumesc anticipat.

Veti primi o amenda administrativa.Prababilitatea este f mare.
Daca aveti indoieli si neliniste sufleteasca pentru fapta comisa va puteti angaja avocat pentru ca probabilitatea sa atinga siguranta.

avocat Claudiu Lascoschi
sunt beatrice...am intrat din alt cont pt ca al meu e blocat,nu stiu ce are.
multumesc pentru raspuns,dar imi puteti raspunde si la intrebarile 2 si 3,adica cam la cat timp voi fi sunata(mi-au cerut nr de tel) sau imi vor da citatie acasa?si daca cei de la real vor mai fi implicati in continuare,odata ce si-au recuperat prejudiciul?multumesc
Daca ati fost audiata o sa va cheme cand au timp.
Probabil telefonic.
Se poate si sa nu va mai cheme.
mersi de aceste raspunsuri.problema e ca nu stiu ce a fost in capul meu,ca doar aveam bani sa le platesc si asta am si facut dupa ce m-au descoperit,,ratacire de moment...:sorry:
oricum asta mi-a pus capac,,,si nu voi mai repeta "experienta" pentru ca nu imi place unde am ajuns...
nu vreau sa afle familia mea de asta vreau sa stiu daca ma vor suna cum au zis ei,,,sau imi vor trimite citatie prin posta...si sper sa se termine balciul cat mai repede...pentru ca sunt foarte stresata mai ales ca nu stiu care va fi finalul.doamne ajuta.

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)