avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma

Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Practic , se tine cont de amenda administrativa din 2003 ... Aceasta se vede in fisa dvs operativa ...
Faptul ca nu ati recunoscut fapta , desi ati fost prinsa in flagrant , nu o sa va ajute . Enervati doar organul judiciar .
Trebuia sa refuzati politicos politistul si sa ii spuneti ca veti declara la o data ulterioara doar in prezenta unui avocat .
Oricum , ideal ar fi sa va angajati un avocat si sa vedeti ce se mai poate face .
Din cate am inteles, prejudiciul a fost recuperat , deci nu mai aveti ce sa platiti .
Eu zic sa cooperati cu organele judiciare si sa va angajati un aparator , ptr a obtine o pedeapsa minima cu suspendare sau poate o amenda administrativa .
madnpt a scris:

Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutorul d-voastra...va rog frumos...
Acum o luna, am fost prins intr-un hipermarket furand produse in valoare de 220 ron. In afara acestor produse, am mai avut cateva pe banda la casa, dar care au fost platite. La iesire am fost oprit de un agent de paza, care m-a dus intr-o incapere pentru a ma controla. Au constatat furtul..in valoare de 220 ron..mi-au cerut datele, s-a completat un pv, si m-au pus sa platesc prejudiciul.
Partea proasta, este ca nu am avut banii suficienti la mine pentru a-l plati, imi mai trebuiau cam 60 ron. I-am rugat sa ma lase sa dau un telefon..ca sa vina o persoana cu diferenta...nu au fost de acord..S-au enervat si au chemat politia, produsele furate ramanand la ei.
La sectia m-au pus sa dau declaratii, mi-au facut poze, si mi-au luat amprente. Am lasat nr-ul de tel, m-au sunat ulterior dupa ~o luna, si m-au chemat la sectie.
Prezentandu-ma, fara avocat, m-au pus sa dau o alta declaratie, politistul dictandu-mi ce sa scriu. Sunt terminata de o luna de zile nu mai stiu de mine..sunt stresata la maxim. M-a pus sa scriu de furt calificat, iar eu n-am recunoscut fapta....
Ce se poate intampla? Stau intr-o asteptare continua...nu dorm noaptea..nu stiu ce se va intampla. Mi se face dosar penal? Pot face puscarie??
Exista vreo varianta..ce mai pot face eu acum? Sa platesc prejudiciul ala?? Ce sa fac?? Sunt disperat.....

In anul 2003 am mai avut un incident, care s-a finalizat printr-o amenda..Ma va afecta acum??

Va rog din suflet...astept un raspuns...
Multumesc!

Achitati prejudiciul.
Sa va prezentati la orice chemare a organului judiciar.
Exista si posibilitatea de a mai primi inca o data amenda administrativa.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc pentru atentie, raspunsuri...si speranta care mi-ati dat-o..Nu mai fac in viata mea asa ceva...e groaznic sa treci prin momentele astea..sa fii constient de ce tragedie se poate intampla, si unde poti ajunge...in urma acestor fapte..
Cand m-am dus acum 2 zile la sectie, sa vb cu politistul respectiv, mi-a zis ca nu mai e nimic de vorbit..ca e caz de puscarie...sunt terminat...nici nu stiu cum am ajuns acasa..Dosarul e inca la sectie..mi-a spus ca va fi avansat la parchet..
Nu stiu ce sa fac cu prejudiciul ala...practic produsele au ramas la ei...nu stiu daca mai trebuie platit sau nu...Sa vorbesc cu cineva din hipermarket sa-i rog..sa ne intelegem cumva...sa-si retraga plangerea...nu stiu ce fac......
Asteptarea asta ma omoara...
daca au probe destule,si asa se pare,cel mai bine ar fii sa recunosti fapta,daca se ajunge la procuror.astfel va fii mai indulgent,si poate,scapi inca odata cu amenda.daca nu,probabail o sa-ti dea ceva cu suspendare.nu te mai stresa,oricum,nu stii inca ce va fi,asa ca,poate te stresezi aiurea.ar fii bine sa consulti un avocat si sa vezi probele.poate pe inregistrarile de loe,nu se vede despre ce produse este vorba,si poti sa zici ca ai vrut sa le platesti.pentru ca in penal,conteaza intentia.daca poti demonstra ca nu ai avut intentia sa le furi,si ca pur si simplu caserita nu a observat si ai tot plecat cu ele,mai ai avea o sansa in plus.vezi neaparat probele de la dosar.stii ce probe sunt?le-ai vazut?
madnpt a scris:

Va multumesc pentru atentie, raspunsuri...si speranta care mi-ati dat-o..Nu mai fac in viata mea asa ceva...e groaznic sa treci prin momentele astea..sa fii constient de ce tragedie se poate intampla, si unde poti ajunge...in urma acestor fapte..
Cand m-am dus acum 2 zile la sectie, sa vb cu politistul respectiv, mi-a zis ca nu mai e nimic de vorbit..ca e caz de puscarie...sunt terminat...nici nu stiu cum am ajuns acasa..Dosarul e inca la sectie..mi-a spus ca va fi avansat la parchet..
Nu stiu ce sa fac cu prejudiciul ala...practic produsele au ramas la ei...nu stiu daca mai trebuie platit sau nu...Sa vorbesc cu cineva din hipermarket sa-i rog..sa ne intelegem cumva...sa-si retraga plangerea...nu stiu ce fac......
Asteptarea asta ma omoara...

Plangerea pentru infractiunea de furt nu se poate retrage.Nu permite legea.
Achitarea prejudiciului este imperios necesara sa se realizeze.
Fiind vorba de furt este adevarat ca pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea dar in afara de inchisoare mai exista si alte posibilitati...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)