avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatie judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatie judecata

este posibil ca timp de 3 luni dupa ce sa depus dosarul de judecata sa nu primesc citatie?
firma la care am lucrat nu mi-a pltit salariul, iar o persoana s-a ocupat de acte si depunerea dosarului de judecata. Acea persoana spune ca a depus dosarul de acum 3 luni dar eu nu am primit nici o citatie.
Dvs ce credeti?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 12:11, 30 Ianuarie 2010
larisaa a scris:

dar credeti ca este posibil sa treaca 3 luni si sa nu primesc nimic?
as putea sa depun eu alt dosar? poate acela nici nu sa depus

Daca ma intrebati ce este "posibil" in instantele romanesti, as spune ca da, este posibil sa treaca 3 luni si sa nu primiti nimic, mai ales daca dosarul a fost depus iar reprezentantul a semnat ca a luat termenul in cunostinta.

Bineinteles ca puteti sa depuneti si dvs o actiune, singura problema ar fi existenta vreunui termen pe care ar fi trebuit sa il respectati. De exemplu, deciziile de concediere se pot contesta in termen de 30 de zile de la comunicare. Daca actiunea nu a fost depusa de cealalta persoana in termenul legal, actiunea dvs depusa acum ar fi respinsa ca tardiva.

Daca nu e vorba de un termen sau sunteti inca in termen, atunci depuneti si dvs actiunea, daca aveti dubii cu privire la buna-credinta a persoanei careia i-ati incredintat aceasta sarcina si, in cazul in care totusi primul dosar va fi fost totusi depus, puteti invoca exceptia de litispendenta, astfel incat ambele dosare sa fie reunite si judecate in acelasi timp.

Ati incercat sa va identificati dosarul pe Portalul Instantelor asa cum v-am sugerat?
Citatia se trimite din cate stiu sa va prezentati in instanta. Nu stiu daca este obligatoriu sa primiti citatie cand sunteti reclamantul si stiti termenele. Mergeti pe portal si cautati dupa numele uneia din parti. Ca sa vi se inregistreze cat mai repede e bine sa va duceti in persoana sa cereti numarul de inregistrare. Cand vi se da numar de inregistrare vi se spune si cand este primul termen. Chiar daca aveti numar de inregistrare, nu va apare si pe internet pana nu-l baga in baza de date.
Am incercat sa caut dupa numele partilor dar nu gasesc nimic.
Vreau sa dau firma la care am lucrat in judecata pt ca nu mi-a platit salariul pe o perioada lunga.
Am si o decisie de la itm in care spune ca amendeaza firma si le impune sa imi plateasca , dar nu mi-au platit.
Daca nu s-a depus primul dosar as vrea sa depun altul dar nu stiu ce sa fac.
Termenul este de 3 ani, nu?
da ! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - proces deschis? UTILIZ UTILIZ Buna, Sotia mea a intentat divort si a spus ca e proces deschis. Ce inseamna asta? La ce se refera? Inca nu am ajuns la tribunal sa vad pe ce motiv a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rebeca27 rebeca27 Buna ziua as dori si eu niste informatii in legatura cu iesirea din indiviziune.Am depus dosarul de iesire din indiviziune la avocata mea in luna iulie 2014 ea ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in instanta anabianca5 anabianca5 Buna Am cateva intrebari legate de un divort in instanta de comun acord ce implica si un minor 1. Cat dureaza ca dosarul sa fie inregistrat si sa aparata pe ... (vezi toată discuția)